michałł Napisano 30 Marzec 2005 Autor Napisano 30 Marzec 2005 Trafiło mi sie cos takiego , ogladały to rózne madre głowy ale na razie nikt nic nie wie- liczę na Waszą pomoc.Kaliber ok 30 ? - niestety nie mam tego jak zmierzyć, w srodku miał proch typu makaron , no i ta dziwna zaślepka?Pozdrawiam Michał
michałł Napisano 1 Kwiecień 2005 Autor Napisano 1 Kwiecień 2005 Już ustaliłem: to jest nabój inicjujący do radzieckiego miotacza płomieni.Odpowiedzi udzielił mi Chris z Austrii autor ciekawej strony o radzieckiej amunicji - polecamhttp://www.geocities.com/Pentagon/Base/1852/index2.htmlmichał
michałł Napisano 30 Marzec 2005 Autor Napisano 30 Marzec 2005 Trafiło mi sie cos takiego , ogladały to rózne madre głowy ale na razie nikt nic nie wie- liczę na Waszą pomoc.Kaliber ok 30 ? - niestety nie mam tego jak zmierzyć, w srodku miał proch typu makaron , no i ta dziwna zaślepka?Pozdrawiam Michał
michałł Napisano 30 Marzec 2005 Autor Napisano 30 Marzec 2005 Trochę mnie dziwi ta sowiecka dokładność - data 9 /43 została przekreślona a wbita 10/43. Krótka przydatność spożycia?
maxikasek Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 A nie będzie to nabój miotający do jakiegoś grnatau moździerzowego czy coś w tym stylu?
Voucur Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 Hej, a słyszał ktoś o takowym? Bo ja nie. Rzeczywiście ciekawy fant i jakoś ciężki do rozgryzienia.
Pytanie
michałł
Trafiło mi sie cos takiego , ogladały to rózne madre głowy ale na razie nikt nic nie wie- liczę na Waszą pomoc.
Kaliber ok 30 ? - niestety nie mam tego jak zmierzyć, w srodku miał proch typu makaron , no i ta dziwna zaślepka?
Pozdrawiam Michał
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.