Skocz do zawartości

Pierwszy raz w teren

vonadamski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A ja na ostatnim wypadzie miałem jeden sygnał - była to pusta, przerdzewiała doszczętnie, puszka po konserwach ;-). Po 15-tu minutach łażenia, a potem zaczął sypać śnieg. No i gdzie te tygrysy, szturmy, klamerki, łuseczki i inne??
Napisano
Osobiście tegorocznego sezonu jescze nie rozpocząłem. Niemniej jednak lutowy rekonesans w okolice Warszawy np. w rejony Warki, Studzianek do rozważenia.
pozdrawiam, Maku 73
Napisano
Ja już byłem w terenie dwa tygodnie temu.. Prawie w centrum Gdynii. Było całkiem nieżle.Mosiężna zapalniczka benzynowa żołnierska samoróbka, pamiątka z Paryza" taki ciakawy medalik z napisem PARIS", kilka częsci od rozbitego kubelwagena ( mój kumpel znalazł całą ramę od szyby od tego pojazdu, kierownicę i inne duperele!!) kilka łódek amunicji od lebela ( wrzesień 1939), guzik z orłem,łuska od UR-a, zapalnik od niemieckiej miny, stara siekiera ;) itp.
A co najdziwniejsze, że znależlismy ( chyba tylko dlatego,ze było to otwarcie sezonu i poszlismy w najbardziej mało sensowne miejsce jakie mogliśmy wybrać...) miejsce w Gdynii gdzie chyba nie było jeszcze nikogo z piszczałką (dosłownie 40m. od bloków)albo jesli był to dawno i słabo penetrował.....
Wnioski:szukać tam gdzie nikt nie szukał,sięgać tam gdzie nikt nie sięgał....
pozdrawiam.
Napisano
No ja zaliczyłem już ....kapiel w stawie. lód miał pół metra a w jednym miejscu pod snieżkiem 2 cm...dobrze że nie byłem sam....
naszczęscie strychy nie zamarzły :)))
okejos vel strychołaz.
Napisano
ja bylem w zeszlym tygodniu , bo po waszych postach nie wytrzymalem. jednak ziemia taka twarda, kryje dalej tajemnice.zaznaczylem miejsca ciekawe, ze starej rudery wynioslem pare butelek, czekam do roztopow...pewnie znow nic nie znajde , ale nie o to chodzi zeby cos znalezc, liczy sie chec, no chyba ze pojade gdzies z moim kumplem farciarzem i znow znajdziemy 8 blaszek w jednym miejscu i do tego nietypowych, haha.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie