YoWheris Napisano 29 Marzec 2005 Autor Napisano 29 Marzec 2005 Znalazłem taką tabliczkę, (zdjęcie obok). Od czego może ona być i co oznacza opis?Z góry dzięki.PozdroYo
Fall Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 Gehrungs Säge - oznacza pile do ciecia skosow", jak na przyklad do ciecia ram na obrazy pod kontem 45% (45% Gehrung)prämiert Augsburg 1886 - odznaczona w Augsburgu w 1886 (najprawdopodobniej na jakiejs wystawie? jakas nagroda za iniwacje?)co do patentu... to nie mam pojecia, trzeba by sprawdzic w urzedzie patentowym po numerze!jezeli jednak to z jedego i tego samego fantu, to napewno Nr patentu na ta pile. (Patent przyznany po sprawdzeniu itp, wiec moglo to trwac 2 lata)poz Fall
YoWheris Napisano 29 Marzec 2005 Autor Napisano 29 Marzec 2005 Znalazłem taką tabliczkę, (zdjęcie obok). Od czego może ona być i co oznacza opis?Z góry dzięki.PozdroYo
YoWheris Napisano 30 Marzec 2005 Autor Napisano 30 Marzec 2005 obydwie blachy są pewnie z jednej maszyny, ponieważ byly one przyssane do siebie. Czy ta maszyna mogla być z tych lat?czy tylko informacja o tym patencie?
YoWheris Napisano 30 Marzec 2005 Autor Napisano 30 Marzec 2005 co do Munchen 1888 i Augsburg 1886 to w tych latach odbywaly się wieksze targi w tych miejcowościach.
luger Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 Skoro patent Otta to stawiałbym na silnik (parowy???)stacjonarny.Pozdrawiam L.
YoWheris Napisano 31 Marzec 2005 Autor Napisano 31 Marzec 2005 jak myślicie czy nadają się one na allegro?? Czy są one coś warte?
luger Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 Jak już wspomniał Fall ta maszyna otrzymała wyróżnienia (nagrody?) na tych wystawach więc można przypuszczać że była nowoczesna jak na tamte czasy. Najprawdopodobniej była więc produkowana w latach 90-tych XIX wieku.Pozdrawiam L.
Pytanie
YoWheris
Znalazłem taką tabliczkę, (zdjęcie obok). Od czego może ona być i co oznacza opis?
Z góry dzięki.
Pozdro
Yo
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.