Skocz do zawartości

minen und niewybuchen

Gość daretzky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich i mam takie pytanie: Co robicie, gdy sie dokopiecie do artefaktu o wlasciwosciach wybuchowych:
a)uciekacie, o ile was jeszcze nie rozerwalo
b)z radoscia zabieracie sie do rozbrajania
c)zabieracie znalezisko do domu, zeby w spokoju je rozkrecic na biurku
d)powiadamiacie saperow
e)wystawiacie fanta na aukcje.
Chodzeniem po lasach roznych z wykrywaczem zajmuje sie od niedawna, a chcialbym sie jeszcze tym troche pozajmowac, wiec poradzcie.
Napisano
polecam rozwiazanie z punktu C
przy znaczniejszych rozmiarach znaleziska trzeba sie zadowolic
rozwiazaniem B

pozdrwiam
Napisano
saper myli sie tylko raz.
jeżeli nie znasz sie to nie rusza. jak nie potrafisz rozpoznać np czy granat moździerzowy jest niewypałem czy niewybuchem. nie baw sie w to.
niby sie nie słyszy żeby poszukiwacz wyleciał ale ....
ja znajduje dużo i róznych kalibrach (nawet 250 mm) zasypuję iak jest na odludziu lub dzwonie do saperów jak jest np w polnej drodze. tylko musisz jakąś ścieme dobrą wymyślić np spacer i był juz odkopany..
Napisano
można rozgrzać biedactwo,które tyle zim przeleżało w ziemi.
Napisano
polecam wsadzić to do ogniska ....ale z dala od ludzi i w nocy.... sam wielokrotnie tak robiłem ...nie polecam ...ale jest fajnie..i oby nie było to V-2...
Napisano
a ja słyszałem o wyleceniu poszukiwacza i cieszę się, gdy nic takiego nie trafiam :-)
Napisano
Ja proponuje rozwiązanie z saperami,tylko nie pokazuj sie im z wykrywaczem:)!!!Jesli chcesz troche zarobic i masz dojscie do jakiejś mafii to pozbieraj troche trotylu i daj im cynk,oni beda wiedziec co z tym materiałem zrobić:)
Napisano
jak raz zaczniesz z mafia to nie skończysz.
a ja miałem kumpla który wygotowywał trotyl i puste skorupy sprzedawał na giełdzie. ale raz matka zajrzała do kotła co sie gotuje i ..... teraz koles mieszka sam :)
Napisano
Witam cie Kuskus podoba mi sie twoj pomysl.Ja na Stawach w Głuszycy znalazlem jeden niewybuch i wsadzilem do ogniska czekalismy troche i nic.To oczywiscie zart ale niewycha znalzłem wlasnie tam.Pozdrawiam
Napisano
Panowie!! Kto i czym was strugał?
Potem zdziwko jak w tv wygadują głupoty typu \leśny arsenał mafii\" .
Napisano
Widac gościu ze nie masz poczucia humoru,jakbys nie zauważył to większość wypowiedzi na temat niewybuchów to jaja,ktoś sobie żartuje a ty łykasz to jak młody pelikan...
Napisano
A Tobie sie \Pulsak\" wydaje, że forum to tylko czytają biedactwa piszące takie niby wesołe teksty oraz kumple z ferajny. Kiedy sie w końcu nauczycie, że polskie służby są pozbawione poczucia humoru, a media tylko czekają na jakikolwiek ochłap, z którego zaraz zrobią aferę tylko dlatego, że za to im się płaci. Nie sądzę żeby forum powstało jako miejsce osobistych wycieczek i koleżeński czacik dla paru błaznów.
Napisano
jest kiłowo faktycznie same mośki ale jest fajowo czadowo ,muszą być przygłupy !!!
Napisano
ja wybieram b lub c a potem e
przykład
http://www.vatera.pl/item/view/?cod=615112
http://www.vatera.pl/item/view/?cod=615182
Napisano
NOOO. To też jest niezłe: http://wiadomosci.tvp.pl//warszawa/k_kryminalne/rok2000/11/27/deadg19/deadg19.asp

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie