Skocz do zawartości
  • 0

Guzik .Jeszcze jeden.

Sawa3

Pytanie

Napisano

Jeszcze jeden guzik w pięknym stanie.
Wymiary :Srednica 2,5 cm
Być może srebrny bo mocno brudził przy czyszczeniu (ale nie jestem pewien,w każdym razie kolor srebrny )
Przód: Orzeł w koronie
Tył: napis I.JEDICKE W WARSZAWIE Nr.654"

Proszę o pomoc w identyfikacji tego guzika (kto,gdzie ,kiedy)

Z góry dzięx
Sawa3

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
niestety nie spotkałem się z takim, albo nie zwróciłem na niego uwagi :( gyby robił jakies guziki które widziałem to pewnie bym go zapamiętał, a tak to niestety...

pozdr robal
Napisano

Jeszcze jeden guzik w pięknym stanie.
Wymiary :Srednica 2,5 cm
Być może srebrny bo mocno brudził przy czyszczeniu (ale nie jestem pewien,w każdym razie kolor srebrny )
Przód: Orzeł w koronie
Tył: napis I.JEDICKE W WARSZAWIE Nr.654"

Proszę o pomoc w identyfikacji tego guzika (kto,gdzie ,kiedy)

Z góry dzięx
Sawa3

Napisano
witam !

kto: robił guziki Ludwik Jedicke (czasami Iedicke), guziki srebrnego koloru nosili wojskowi średniego stopnia i ...urzędnicy, orzeł cywilny niby nieco się różnił od wojkowego ale ja nie potrafię tych różnic wychwycić, gdy do oceny jest tylko jeden guzik.

gdzie: W Warszawie na ul. Leszno No. 654 (numer hipoteczny), czyli policyjny 2" (policyjny to taki jak używasz teraz), dawna ul. Leszno to boecna al. Solidarniści, dom pod n-erem 2", stałby teraz prawie na środku skrzyżowania al. solid. i al. Andesa, a częściowo na tym narożniku gdzie dziś jest kino muranów"

kiedy: królestwo polskie

ładna rzecz, jeśli nie jest za bardzo potrzebny chętnie go przejmę :) - kupię lub się wymienię. zbieram warsawiana, a ten guzik był bity w warszawie.

pozdr rob.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie