Vercyn Napisano 6 Luty 2003 Autor Share Napisano 6 Luty 2003 Przemierzając las przylegający do miejscowego lotniska, znalazłem taki oto kamień. Czy jest to nagrobek jakiegoś pilota? Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu tresci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vercyn Napisano 6 Luty 2003 Autor Share Napisano 6 Luty 2003 A oto co mi udało się odczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vercyn Napisano 6 Luty 2003 Autor Share Napisano 6 Luty 2003 To właśnie ten kamień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Luty 2003 Share Napisano 7 Luty 2003 Mam parę hipotez:a) ktoś trafił Niemca i przepisał na kamieniu dane z nieśmiertelnikab) radosna twórczość fascynatów ssc) odświeżony stary napis - w sumie mało prawdopodobne.A co do treści, to pewnie masz rację.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 7 Luty 2003 Share Napisano 7 Luty 2003 Witam! Zgadzam się z Kolegą J, na nagrobku najprawdopodobniej jest przepisany tekst z nieśmiertelnika. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Luty 2003 Share Napisano 7 Luty 2003 He he-trzeba było poszukac pod kamieniem ,może leżał tam szkop w pełnym rynsztunku???-a tak na marginesie,czy w tamtych czasach komukolwiek zależało by na losach zwłok niemca,komu by sie chciało ryc pare godzin w kamieniu za ss-mana,..ale kto wie są rożni ludzie i różne sytuacje...poszukaj czegos więcej w boblizu miejsca gdzie to znalazłes.powodzenia-czesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alesz Napisano 7 Luty 2003 Share Napisano 7 Luty 2003 Może ktoś już znalazł ss-mana i był tak dobry że z blachy spisał jego dane i postawił mu nagrobek lub ss-man leży sobie pod nim, albo miejscowa ludność(niemiecka), która na tym terenie została mu go postawiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 7 Luty 2003 Share Napisano 7 Luty 2003 co jak co ale ja jak trafie jakiegos kolesia to staram sie postawic mu krzyz i pisze na nim dane z blaszki, jezeli takowa przy nim byla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vercyn Napisano 7 Luty 2003 Autor Share Napisano 7 Luty 2003 Kamień leżał luźno, napisami do ziemi. Fakt, napisy wydają się być świeże. Teren sprawdzałem, był ostrzeliwany z granatników 50mm (znalazłem kilka niewybuchów).Zastanawia mnie ten mały samolocik wykuty po lewej stronie.Pozdrawiam wszystkich.Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Vercyn
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.