Skocz do zawartości

STARE DOMY" - reaktywacja ,rok 2005

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 120
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
dzis moj pierwszy strzał w nowym sezonie:)
tuz po wyjeździe na rowerkach trafiłem na końcu miasta w pustej chacie opinacze luftu stan 5" stempelki w srodku 41 r i producent poprostu superaśne:) a potem koło Łodzi duzy dzban na kawke niemcy 39 rok:)tez luftu:) to jest wyjazd:)wysle zdjatka jak zrobie kurde Łódź to jednak super miejscówka:)
Napisano
Ee nie jestem wielkim znawcą niemieckiego obuwia wojskowego ale z tego co się oriętuję to Niemcy nie nosili opinaczy. Ale moge się mylić. Czekam na zdjecia.
Pozdr. MJ
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam, wczoraj ze starego domu udało mi się przytachać pałatkę namiotową z 1942r, to druga z tego domu, ta pierwsza taka sama tyle że z 1944 i z innej firmy o nieco innych odcieniach,. Przytachałem też narty pamiętające Adasia H., fajnie to wyglądało jak szedłem z nimi przez wieś, ludziska się jedynie uśmiechali jakby widzieli wariata.Pałatka na fotce jeszcze brudna wprost ze strychu.

• 1 month later...
Napisano

a u mnie dziś w starej chacie po niemcu Franzu N. (po wojnie Franciszek N. zmarł około '85 r.) pare ciekawych fantów jedne z ciekawszych to dwie pary butów, jak przypuszczam te pierwsze to buty strzelców górskich drugie natomiast to typowe piechociarskie do opinaczy ale prosze o opinie bo moge sie mylić (choć wolałbym nie :-D), oprócz butów wyszło pare innych ciekawych fancików w tym pas WH przeroboiny niestety na ostrzałke do brzytwy.
Pozdrawiam Mateusz

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Napisano

:)
Octy ,soki i syrop wiśniowy (wczesne lata 60-te). Fajne etykietki.

[proszę o ile się da o przeniesienie tego watka do działu Nasze Odkrycia - dzięki!)

bjar_1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie