Skocz do zawartości
  • 0

ładna zagwozdka

poryw1

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam. moim zdaniem okucie od drzwi. mówisz wał ziemny. Może miejsce po dworku szlacheckim lub leśniczówce. Kop dalej ciekawe miewjsce-uważaj na tych w zielonych uniformach
Napisano
Mi się to kojarzy z przesówką zakładaną do maszynki do mięsa do robienia ciastek ;-)). Tylko te dziurki mało wymyślne.
Pozdrawiam
Napisano
Cześć michałł. Owszem klucz kowalski ale po co te prostokątne i okrągłe wycięcia? Zamieść swoje klucze kowalskie.Jestem ciekaw ich wyglądu.
Napisano
dzięki za odzewy.
niestety nie sądzę iż jakakolwiek z tych odpowiedzi może dotyczyć tego fantu, wiekowo określił bym go na XVII-XVIII w. znaleziony został w sercu puszczy, może ma z nią w jakiś sposób coś wspólnego? W odległości ok. kilometra od fantu znajdowałem raczej średniowieczną ceramikę (zdobienia odciskami sznurka, traw,patyka). W pobliżu tj. 200-300m. znajdują się ślady obiektu (ziemnego wału w kształcie okręgu)służącego do wytopu rudy darniowej z zachowanym efektem wytopu żelazna posadzka".
Być może z żadnym z tych miejsc nie ma bezpośredniego związku, ale?...
proszę o dalsze refleksje ;-)
Napisano
A cobyś chciał brachu tym przykręcać chyba tylko hacele. Jaestem nadal za okuciem drzwi lub skrzyni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie