posejdon Napisano 23 Marzec 2005 Autor Napisano 23 Marzec 2005 Witam.Proszę o porównanie tych dwóch wykrywaczy, ze wskazaniem, który wydajniejszy. Interesują mnie zarówno militaria jak i monety.Pozdrawiam.
posejdon Napisano 24 Marzec 2005 Autor Napisano 24 Marzec 2005 chodzi mi o to czy wybrać nowy rutus ultra za 600 zł, czy używany r. first + za +/- 700 zł. r.f.+ jest z sondą z dziurą. Proszę wyrazić swoje opinie.Dzięki.
Monti Napisano 24 Marzec 2005 Napisano 24 Marzec 2005 Sonda z dziurą to tylko -" dla wykrywacza jeśli bedziesz szukał gdzies gdzie krzaki i gałęzie.A pytanie masz w stylu czy kupić używany samochód i dopłacić 100zł czy nowy?"
posejdon Napisano 24 Marzec 2005 Autor Napisano 24 Marzec 2005 Może i pytanie tak brzmi, ale nie jestem znawcą wykrywaczy. Z rozmów na forum i innych czytadeł wywnioskowałem że rutus first plus ma troche więcej bajerów niż ultra. A co do samochodu to też nowy nie zawsze znaczy lepszy. Zależy od marki, modelu itp:)Ale dzięki za odpowiedź, w końcu ktoś zareagował.
past Napisano 24 Marzec 2005 Napisano 24 Marzec 2005 akurat u Rutusa sonda zdziurą" to nowsza wersja , w której producent ograniczył kilka minusów starej sondy. Przede wszystkim nadwrazliwość na uderzenia -- wydawała fałszywe sygnały :-(
Monti Napisano 24 Marzec 2005 Napisano 24 Marzec 2005 A to tego nie wiedziałem,że były wadliwe sondy. Z praktyki wielu poszukiwaczy i swojej wiem,że sonda cała,bez dziury lepiej się spisuje w kazdym terenie. Bo zasada działania jest taka sama,a brak dziury pomaga przy poszukiwaniach w zaroślach :)
past Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 monti , to prawda , jak miałem smętka to mnie wkurzało jak wszedłem w krzaki , szczególnie jerzyny z zaczepiał się a cyklop nie.Same sondy nie były wadliwe , po prostu rutus się rozwija i ulepsza sondy , były troche gorsze od nowych
nikt Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 witam! Nic nie było wadliwe. Każda firma na świecie poprawia i ulepsza to co produkuje.Jest to normalny objaw szacunku dla klienta.RUTUS
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.