Skocz do zawartości

Wykrywacz Salamandra

Gość Kiler

Rekomendowane odpowiedzi

Co mozecie powiedziec na temat wykrywacza opisanego ponizej. Szczegolnie jego parametry. Mam mozliwosc zakupu wykrywacza Salamandra VLF 5KHz. Ma jakis napis chopper power. Ma tez tlumik gruntu, balans gruntu i rodzaj pracy: G, I, II. Ma tez wskaznik wychylowy. Dziekuje z gory!

Z tego co ja wiem (nie daję głowy - tak na 95%) to oryginalną Salmandrę składał Pan Aleksander w Puławach. Udostępnił później tę dokumentację co najmniej czterem ludziom (lub zespołom ;)) którzy też składali ją pod tą nazwą. O ile oryginał Pana Aleksandra można moim zdaniem polecać o tyle w innych wykonaniach niekoniecznie. Z tego co wiem to Pan Aleksander salamandry nie składa już od kilku (3? 4?) lat.

Witam.
Jeżeli tylu ludzi składało lub składa salamandre to dziwne jest że prawie nikt o takim wykrywaczu nie słyszał .Z tego co ja wiem Pan Aleksander nie składa salamandry bo składa inny detektor który swoimi parametrami pobija wszystkich krajowych producentów detektorów VLF. Ale produkty Pana Aleksandra nie są dostepne w sieci .Byc może jest tak ,że nie ma potrzeby reklamowania tego produktu , bo jego jakośc sama go reklamuje .

Wlasnie nie wiem gdzie jest produkowany, bo mam mozliwosc zakupu golego wykrywacza z cewka 26 cm. Nie ma ani instrukcji ani pudelka.

• 3 years later...

Witam.
Przymierzam się do zakupu wykrywacza na monety i militaria.
Po przestudiowaniu kilkuset postów i kilkunastu sron producentów wykrywaczy wacham się pomiędzy ALL 1 a Salamandrą.
Jednakże ze względów cenowych- all1 w Gorlicach ma kosztować ~ 1200 zł zdecydowałem się na połowe tańszą Salamandre z Puław.
WSykrywacz ten (z sondą 27 cm) ma bardzo ładne zasięgi(dane producenta):
moneta 5 gr- 35 cm
hełm niemiecki 150 cm
Czy statyk nadaje się na monety proszę o opinie na temat tego wykrywacza (najlepiej osoby które go używają jakiś czas).
Załanczam zdjęcie ww. wykrywacza.

Mam znajomego który używa tego sprzętu. Z tego co widziałem osiągi ma przyzwoite,praca w terenie stabilna minus który zauważyłem to to, że używając dużej sondy ciężko jest trafić w ziemi na mały przedmiot, bo łapie go na dość dużym obwodzie i trzeba się trochę namęczyć żeby go znaleźć...Ale ogólnie oceniając moim zdaniem jest ok".

Osobiście używam SALAMANDRY z sondą 27 z którą najbardziej poleciłbym ten wykrywacz na drobnice kolorową sprawdza się lecz trzeba nabyć troche praktyki najlepiej wybrać się do PUŁAW bo tam jest robiony ten wykrywacz (ze zdjęcia) i razem z panem GRZEGORZEM wyjść w teren i przeszkolić się w pracy tym wykrywacze,ewentualnie można dzwonić i pytać o wskazówki co do obsługi tego sprzętu.

• 11 months later...
Kto kolwiek widział,kto kolwiek wie-Panie Grzegorzu niech się Pan ujawni.Fani błagają!!.Najwidoczniej Pan Grzegorz brzydzi się pieniędzmi.Więc obca jest mu reklama.Robi wykrywki dla przyjemności i jak głoszą wieści od Foksa Moldera ma ich juz u siebie pare miljonów i nie podzieli się z obcymi.I tak trzymać.

• 3 years later...
Witam.
Z ciekawości odświeżę temat All-1 i Salamandry,bo ostatnio często widać je na alledrogo.
I mam pytanie czy Salamandrą możliwe jest znalezienie monety czy to sprzęt typowy na militarkę?
Jako uniwersalny sprzęt lepszy jest All-1M czy Salamandra?
Dziękuję Pozdrawiam.

Salamandrą bez problemu można szukać wszelakich monet na średniej lub małej cewce. Znam kilka osób, które chodzą na niej tylko po polach i mają efekty. Co do uniwersalności to bardziej bym się kierował w jaszczurce w strone militarki.

Witam...Jestem w posiadaniu ALL1M spod ręki Alla wykonanie+osiągi bardzo dobre, drobnica kolorowa na sondzie 28 bez kłopotu grubszymi elementami metalowymi też nie gardzi ogólnie jestem zadowolony.Co do salamandry nic nie jestem w stanie powiedzieć ale obecnie All jej raczej nie robi.

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posiadam salamandrę od 7-miu lat, moja opinia:
militarka - rewlecja
monety - dobrze
Jeśli chodzi o monety to podam przykład: znalazłem pole (30mX50m) z którego wyjąłem około 40 monet(również srebrne). Zaprosiłem póżniej na to pole kolegę z typowym moneciakiem z wyższej półki - znalazł tylko jedną. Napisłbym, że na monety jest bardzo dobry ale minusem jego jest to ,że więcej trzeba się nakopać - brak konkretnego rozróżniania kolorków

• 4 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie