jaca2003 Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 Voucur tzn jak? Całe zło tego świata kumuluje się za Bugiem?Stamtąd wyszło?Sowieci do 41 roku zdazyli na Łotwie i gdzie indziej zgwałcić wszystko co chodzi(oprócz zegarka) i na drzewo nie ucieka?A co do tego zabijania dzieci uderzeniem głową o ścianę to jednak zawsze myślałem że to szwaby i Upa w tym byli niedoścignieni.Pozdrawiam
Voucur Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 Nie chce mi się na ten temat prowadzić polemiki bo jest bezcelowa. Każda wojna niesie za sobą okrucieństwa których chyba nikt z nas nie popiera ale na nasze szczęście nikt nie jest ofiarą chorego reżimu i beznadziejnej sytuacji politycznej. W takim kontekście pisałem o Łotyszach i tak na tę sprawę patrzę. Z mojej strony koniec dyskusji, to forum jest dla poszukiwaczy a nie dla politykierstwa.
Peiper Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 Do Jacy2003:Nie Rosjanie byli cacy zajęli kraje nadbałtyckie - aby zanieśc ucieśnionemy lodowi pracującemu miast i wsi wolność, równośc i sprawiedliwość społeczną.A ciemną reakcję w postaci inteligencji likwidowali.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.