P.Siemieńczuk Napisano 16 Marzec 2005 Autor Share Napisano 16 Marzec 2005 Witam!Ostatnio kupiłem na allegro takie coś- wykopkowy magazynek od pepeszki.Stan dość dobry jak na wykopek- troche rdzy jest, ale brak dziur, zdrowa blacha, działają wszystkie zatrzaski i mechanizmy, wewnątrz sporo oksydy.Ale rdza na zewnątrz jest tak twarda, że nie wiem jak to usunąć. Sporym problemem są też naloty wewnątrz, do nich też nie wiem jak się zabrać. Boję się użyć fosolu, borozpuści mi oksydę.Fotka obok pochodzi jeszcze z aukcji.Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 Czyszczenie chemiczne odpada jeżeli ma pozostać oksyda. Zosaje szczotka mosiężna na wiertarce, albo ręcznie włókniną.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Siemieńczuk Napisano 17 Marzec 2005 Autor Share Napisano 17 Marzec 2005 Spróbuję ze szczotką.Pozdramiam, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 Witam! Będę tradycyjny, jak zawsze w takich przypadkach zaproponuję kąpiel w oleju wymieszanym z rozpuszczalnikiem, a później stopniowe zeskrobywanie rdzy. Trochę cierpliwości i efekt murowany. Może nie będzie jakości" elektrolizy itp., ale rdzy nie zobaczysz. Metal będzie raczej ciemny po zabiegu. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Siemieńczuk Napisano 18 Marzec 2005 Autor Share Napisano 18 Marzec 2005 Ja próbuję psikać do wnętrza magazynka WD-40, zostawić na noc, a z rana dokładnie wytrzeć. I nawet skutkuje, rdza jest coraz mniej widoczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Jak masz taką cierpliwość to trzyj włókniną i psikaj WD40. To też dobra metoda.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 22 Marzec 2005 Share Napisano 22 Marzec 2005 Witam. Do kolegi Łukasza jaki olej i z jakim rozpuszczalnikiem najlepiej jest wymieszac do tych rzeczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 22 Marzec 2005 Share Napisano 22 Marzec 2005 Witam! Ja Ci powiem tak... weź rozpuszczalnik pierwszy z brzegu, olej też (silnikowy, syntetyk) i wymieszaj do konsystencji jogurtu pitnego (hehe). Tylko potrzeba cierpliwości... Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumiś Napisano 22 Marzec 2005 Share Napisano 22 Marzec 2005 Witam, jesli moge cos wtracic, to polecam, włozenie magazynka do wanienki z naftą na jakiś tydzień. Napewno pomoże, pozniej lekkie podczyszczenie szczotka i powinno to dac dobry efekt.Pozdro Chrum:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.