Gewer Napisano 16 Marzec 2005 Autor Share Napisano 16 Marzec 2005 Witam mam pytanie czy ktoś się orientuje na jaki kolor były malowane niemieckie menażki z lat 30 posiadam bowiem egzemplarz z 38 roku i chciałbym ją zrekonstrułować z tego co czytałem to zdaje sie do chyba do 41 malowano na feldgrau o potem na zieny kolor.Moje pytanie jakiej by najlepiej farby uzyć do rekonstrukcji, pokrywkę pomalowałem jak narazie rozcieńczonym kolorem 67 humbrola wiem ze to jest zekomy kolor panzer grey ale w miare dobrze przypomina feld grey.Jesli ktoś się bawił już w to to proszę o pomoc i wszelkie sugestie na ten temat.Pozdr. Gewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gewer Napisano 17 Marzec 2005 Autor Share Napisano 17 Marzec 2005 czy nikt naprawdę nic niewie o kolorach menazek dziwne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Siemieńczuk Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Najlepiej poszukaj na swojej menażce pozostałości farby i spróbuj uzyskać ten sam kolor mieszając farby Humbrola albo inne modelarskie np. Aster bo są tańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 Menażki malowano z reguły na Feldgrau ,jest jednak sporo zdjęć z wojny ,gdzie menażki są całkowicie odrapane z farby i takie też się trafia. Ja mam jedną pomalowaną (oryginalnie w wojnę!) na khaki ,farbą olejną.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.