Gewer Napisano 16 Marzec 2005 Autor Napisano 16 Marzec 2005 Witam mam pytanie czy ktoś się orientuje na jaki kolor były malowane niemieckie menażki z lat 30 posiadam bowiem egzemplarz z 38 roku i chciałbym ją zrekonstrułować z tego co czytałem to zdaje sie do chyba do 41 malowano na feldgrau o potem na zieny kolor.Moje pytanie jakiej by najlepiej farby uzyć do rekonstrukcji, pokrywkę pomalowałem jak narazie rozcieńczonym kolorem 67 humbrola wiem ze to jest zekomy kolor panzer grey ale w miare dobrze przypomina feld grey.Jesli ktoś się bawił już w to to proszę o pomoc i wszelkie sugestie na ten temat.Pozdr. Gewer
Gewer Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 czy nikt naprawdę nic niewie o kolorach menazek dziwne .
P.Siemieńczuk Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Najlepiej poszukaj na swojej menażce pozostałości farby i spróbuj uzyskać ten sam kolor mieszając farby Humbrola albo inne modelarskie np. Aster bo są tańsze.
bjar_1 Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 Menażki malowano z reguły na Feldgrau ,jest jednak sporo zdjęć z wojny ,gdzie menażki są całkowicie odrapane z farby i takie też się trafia. Ja mam jedną pomalowaną (oryginalnie w wojnę!) na khaki ,farbą olejną.bjar_1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.