Marti Napisano 31 Styczeń 2003 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2003 WitamPotrzebuje pomocy w rozszyfrowaniu mojej blaszki,interesuje mnie skrot DW i rzymskie cyfry XX/II.VCzy ktos juz spotkal sie z blachami podzielonymidwiema szczelinami i z 2 dziurkami w gornej czesciz II ww ?DWBatl ZBV XX/II.V N. 424 ----------------------------- Batl ZBV XX/II.V N. 424 DW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti Napisano 3 Luty 2003 Autor Share Napisano 3 Luty 2003 wielkie dzieki za informacje i pomocpozdrawiam :)Marti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti Napisano 31 Styczeń 2003 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2003 WitamPotrzebuje pomocy w rozszyfrowaniu mojej blaszki,interesuje mnie skrot DW i rzymskie cyfry XX/II.VCzy ktos juz spotkal sie z blachami podzielonymidwiema szczelinami i z 2 dziurkami w gornej czesciz II ww ?DWBatl ZBV XX/II.V N. 424 ----------------------------- Batl ZBV XX/II.V N. 424 DW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 31 Styczeń 2003 Share Napisano 31 Styczeń 2003 Wiatam. Co oznaczają wybite napisy niestety nie wiem, ale jest to na 100% nieśmiertelnik niemiecki, na kttórych wybijano :Linia 1 - Nazwa jednostki (lub skrót nazwy jednostki) do której zaraz powstąpieniu do wojska należał właściciel. Linia 2 - Numer ewidencyjny w jednostce do której należał żołnierz (zaraz po wstąpieniu do wojska ). Pozdrawiam, Łukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 31 Styczeń 2003 Share Napisano 31 Styczeń 2003 gdzieś widziałem takie blaszki, jutro postaram sie napisac gdzie i jakie odzdziały używały tego typu nieśmiertelników. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Marti
Witam
Potrzebuje pomocy w rozszyfrowaniu mojej blaszki,
interesuje mnie skrot DW i rzymskie cyfry XX/II.V
Czy ktos juz spotkal sie z blachami podzielonymi
dwiema szczelinami i z 2 dziurkami w gornej czesci
z II ww ?
DW
Batl ZBV
XX/II.V N. 424
-----------------------------
Batl ZBV
XX/II.V N. 424
DW
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.