Skocz do zawartości

Styczniowy Odkrywca

mab1978

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego w papierowym wydaniu Odkrywcy nie ma słowa o SdKfz9 chociaż w zapowiedzi,w necie jest zwiastun takiego artykułu? Tak się śmiesznie składa, że kupuję odkrywcę dla pojedyńczych tekstów a w ten numer kupiłem dla tekstu, który się nie ukazał. Moim zdaniem zamiast napisu I wiele, wiele więcej..." powinien być Trochę mniej". Pozdrawiam.
Napisano
gdyz tekst ten ukazal sie w poprzednim numerze a bocian przeoczyl i przepisal do tego numeru jezeli ch cesz wiedziec to nic nie podali tak miedezy prawda a bogiem
na 2 strony opis rozwoju konstrukcji i wersji produkowanych a 1/4 ze planuja go zakonserwowac tak jak 7
ze odnalezli na pomoze nastepna 9 i moze z 2 zrobia jedno i ze jest to zlom w ktory szkaoda juz cokolwiek wkladac
pare fotek dostepnych w sieci i link do ml gdziejest jego model

ja stawiam wniosek by go sprzedac bo to co sie z nim dzieje przyprawia o bol serca a pewnie z 7 bedzie to samo
Napisano
Dzięki. Mam poprzedni numer O". Myślałem, że coś się ruszyło w sprawie tego Sdkfz-a. Może jakieś nowości, ale wygląda na to, że ja mam świeższe informacje niż O".
Pozdrawiam.
Napisano
W skrócie: Nie sprzedadzą go(bo jest własnością muzeum, dobrem narodowym, dziedzictwem kultury, unikatem i wszystkim czym może być) ani nie wyremontują bo niemaja funduszy, sponsorów itd. Konkluzja jest prosta- będzie gnił i rdzewiał aż wsiąknie w trawnik na którym stoi. Skandalem jest to, że nie został w żaden sposób zabezpieczony. Pozdrawiam.
Napisano
A ja jestem ciekawy gdzie jest artykul obrona Festung Breslau"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie