mab1978 Napisano 31 Styczeń 2003 Autor Napisano 31 Styczeń 2003 Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego w papierowym wydaniu Odkrywcy nie ma słowa o SdKfz9 chociaż w zapowiedzi,w necie jest zwiastun takiego artykułu? Tak się śmiesznie składa, że kupuję odkrywcę dla pojedyńczych tekstów a w ten numer kupiłem dla tekstu, który się nie ukazał. Moim zdaniem zamiast napisu I wiele, wiele więcej..." powinien być Trochę mniej". Pozdrawiam.
yoony Napisano 31 Styczeń 2003 Napisano 31 Styczeń 2003 gdyz tekst ten ukazal sie w poprzednim numerze a bocian przeoczyl i przepisal do tego numeru jezeli ch cesz wiedziec to nic nie podali tak miedezy prawda a bogiem na 2 strony opis rozwoju konstrukcji i wersji produkowanych a 1/4 ze planuja go zakonserwowac tak jak 7 ze odnalezli na pomoze nastepna 9 i moze z 2 zrobia jedno i ze jest to zlom w ktory szkaoda juz cokolwiek wkladac pare fotek dostepnych w sieci i link do ml gdziejest jego modelja stawiam wniosek by go sprzedac bo to co sie z nim dzieje przyprawia o bol serca a pewnie z 7 bedzie to samo
mab1978 Napisano 31 Styczeń 2003 Autor Napisano 31 Styczeń 2003 Dzięki. Mam poprzedni numer O". Myślałem, że coś się ruszyło w sprawie tego Sdkfz-a. Może jakieś nowości, ale wygląda na to, że ja mam świeższe informacje niż O".Pozdrawiam.
yoony Napisano 31 Styczeń 2003 Napisano 31 Styczeń 2003 jesli tak to sie podziel plissssssssssssmoze bys na priv
mab1978 Napisano 31 Styczeń 2003 Autor Napisano 31 Styczeń 2003 W skrócie: Nie sprzedadzą go(bo jest własnością muzeum, dobrem narodowym, dziedzictwem kultury, unikatem i wszystkim czym może być) ani nie wyremontują bo niemaja funduszy, sponsorów itd. Konkluzja jest prosta- będzie gnił i rdzewiał aż wsiąknie w trawnik na którym stoi. Skandalem jest to, że nie został w żaden sposób zabezpieczony. Pozdrawiam.
Gość Napisano 31 Styczeń 2003 Napisano 31 Styczeń 2003 A ja jestem ciekawy gdzie jest artykul obrona Festung Breslau"
Bocian Napisano 31 Styczeń 2003 Napisano 31 Styczeń 2003 Sprawa jest prosta, informacje które zamieszczam jako zapowiedź pochodzą z wersji sprzed korekty i końcowego składu gazety.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.