Indian Chief Napisano 9 Marzec 2005 Autor Napisano 9 Marzec 2005 Wpadła mi taka fotka spod Falaise. Fatka jakich wiele jedneak wydała mi sie jakaś taka... I jak sie okazało nie tylko mi. Czy zaznaczeni goście na zdjęciu nie przypominają wam chłopaków z Kompanii Braci? Mi tylko ci trzej, no może jeszcze pierwszy z lewej tego gościa co dostał w samolocie, nie pamiętam jak się nazywał. Innym jeszcze podobni wydają sie dwaj z lewej na dole ale mi raczej nie. Ciekawa sprawa że na jednym zdjęciu tak podobni do aktorów żołnierze. Ci nie sa spadochroniarzami więc to nie sa orginalni" (aktorzy w filmie mieli byc podobni do pierwowzorów w rzeczywistości).Ot taka ciekawostka....
maxikasek Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 Indian chętnie przyznam ci rację ale... wrzuc fotkę :-)
Indian Chief Napisano 9 Marzec 2005 Autor Napisano 9 Marzec 2005 O jasny gwint :))). Ups, ale się zagalopowałem.
Indian Chief Napisano 9 Marzec 2005 Autor Napisano 9 Marzec 2005 Ktoś na Axis forum napisał:Not a vehicle but very interesting photo. Some guys really alike Band Of Brothers movie characters. For example: From bottom first, second and fifth guys and from top second and seventh guys. Maybe I simile. I don't know."Więc nie tylko ja mam omamy wzrokowe.
panzerule Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 Ladna fotka,podobna jest I powietrzno desantowej.Ale jesli wzrok mnie nie myli to sa chlopaki z piechoty,zobacz np.buty,spodnie itp.
AQUATOR Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 Może to zboczenie zawodowe ale mam wrażenie że to zdjecie jest montażem. Zbyt duża ostrość i nasycenie kolorów pierwszego planu - drugi plan dość ostry ale zupełnie inna gama kolorów. Może została zrobiona nawet tuż po wojnie jako zdjęcie propagandowe - amerykanie lubią takie kwiatki (podobnie jak popularna fotka marinesów na Iwojimie)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.