d2io83k Napisano 5 Marzec 2005 Autor Share Napisano 5 Marzec 2005 Mam pytanie jak mozna zrobic rant w helmach niemieckich jezeli nie ma go w kilku miejscach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Jak na pólke to szpachl z włóknem wystarczy jak do noszenia to nadlać mosiądzem (trzeba dobrego i cierpliwego spawacza).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYSA Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Ja w niemieckim spawalem migomatem a póżniej szlifierka kontowa trochęfarby i śladu nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Ja rant uzupełniałem poxyliną i modelowałem za pomocą salpelela.Do tej pory nikt nie zwrócił uwagi ze ten hełm miał jakiekolwiek ubytki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 tfu skalpela (piwo z zyłach jeszcze gra:) . Dla ciepliwych migomat dla leni poxylina obie te metody daja dobry efekt z tym tylko ze poxylina jest stosunkowo łatwiejsza w zastosowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 6 Marzec 2005 Autor Share Napisano 6 Marzec 2005 a ta pixilina to sie trzyma na helmie nie odpadnie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 6 Marzec 2005 Autor Share Napisano 6 Marzec 2005 poxylina :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 poxylina trzyma sie super pod warunkiem ,ze powierzchnia jest wyczyszczona do gołej blachy.Na początku byłem sceptyczny ale pomyslałem ,że jak trzyma sie na rurze pod cisnieniem to na rancie tez wytrzyma (I trzyma sie juz 3 lata przy intensywnym uzytkowaniu hełmu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 podem drobna obróbka papierem sciernym i pilniczkiem i muzyka gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 11 Marzec 2005 Share Napisano 11 Marzec 2005 Chyba najszybsza i najpewniejsza metoda to taśma z włókna + żywica. Do kupienia w każdym sklepie z wiadomym asortymentem (około 25 zł/puszka). Takim czymś łata się np. dziury w kadłubach kajaków ;) Ale na rant hełmu nadaje sie to to rewelacyjnie. Żywica schnie na kamień i nie ma mowy o jakimkolwiek odpryskiwaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 23 Marzec 2005 Autor Share Napisano 23 Marzec 2005 Kupilem Poxylinke, zrobilem, i sie zarabiscie trzyma i wyglada o wiele lepiej niz wczesniej :) Polecam ten pomysl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.