malgolka Napisano 2 Marzec 2005 Autor Napisano 2 Marzec 2005 ludziska czy rozróżnianie metali to to samo co dyskryminacja i czy rutus ultra posiada rozróżnianie
proscan Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Nie. Dyskryminacja polega na tym, że pewne metale nie są sygnalizowane przez wykrywacz (lub są sygnalizowane inaczej niż przedmioty pożądane).Rozróżnianie (lub po staropolsku identyfikacja") oznacza, że wykrywacz ma zdolność do określania z jakiego rodzaju znaleziskiem mamy do czynienia. Najczęściej identyfikowanie odbywa się poprzez odpowiednie wskazanie na wyświetlaczu-mierniku. Nierzadko jest to także dokonywane poprzez zmianę wysokości sygnału dźwiękowego (tzw. identyfikacja tonalna).Powyższa klasyfikacja nie jest oficjalna". Ja tak rozumiem powyższe terminy. Często okazuje się, że niektórzy rozumieją je inaczej.Można sobie także dorobić identyfikację dla ubogich". Wystarczy wyskalować sobie pokrętło dyskryminacji, tak jak to zwykle skalowane jest na miernikach identyfikatorów. Po wykryciu metalu należy teraz kręcić pokrętłem dyskryminacji, do miejsca gdzie wykrywacz przestanie sygnalizować dane znalezisko. Patrząc na skalę identyfikatora" mamy informację co prawdopodobnie zostało znalezione.powodzenia,proscanPSO ile wiem RU ma tylko dyskryminację.
nikt Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Witam! Zasadniczo Proscan wyczerpał temat. Wszystko prawda .Rutus
malgolka Napisano 3 Marzec 2005 Autor Napisano 3 Marzec 2005 dzięki serdeczne za informację, pozdrawiam i życzę płytkich i ciekawych dołków. Heja.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.