Bocian Napisano 2 Marzec 2005 Autor Napisano 2 Marzec 2005 Jak wiecie lub nie z niedzieli na poniedziałek nastąpiło przeniesienie serwisu Odkrywcy na całkiem nowy szybszy serwer i nowe gruuuube bardzo szybkie łącze.W związku z tym i koniecznościa zmiany delegacji domen doszły mnie słuchy że wiele osób ma problem z dostępem do serwisu.Największe problemy mają ludzie korzystający z sieci - osiedlowych, chello, aster i podobnych. Zanim nie rozejdą się a już dawno powinny :( zmiany tych domen to w razie problemów spróbujcie połączyć się za pomocą adresów których w tych sieciach wcześniej nie używaliście. www.odkrywca-online.comwww.odkrywca-online.plwww.odkrywca.plwww.odkrywca.com.plwww.odkrywca.comMoże dojść do sytuacji kiedy korzystaliście stale np. z adresu www.odkrywca.pl" który nadal przekierowywuje na stary serwer i nie działa a samo odkrywca.pl" bez www ktorego nie używaliście może działać.Teoretycznie w ciągu maksymalnie 72godzin problemy powinny zniknąć.Przy okazji Odkrywca powinien działać zdecydowanie szybciej szczególnie w porach dużego obciążenia. Jednak przestrzegam że wykryte próby zabaw z teleportami :) spowodują blokadę użytkownika.Wszystkie domeny Odkrywcy powinny wskazywać na adres IP 62.146.68.192
jotes Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Rozwiązaniem tych przejściowych problemów jest także użycie serwera w3cache z sieci, która jest już a bieżąco" np. w3cache.icm.edu.plPzdr,jotes
jack61 Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Prawda jest taka ze o dnia dzisiejszego wielu z nas nie ma dostepu do strony a ze sie nie odzywaja to tylko dlatego ze nie maja dostepu:Ja osobiscie mam problem i z kom domowego s sieci operatora Elektrosat jak i z siec operatora w robocie. moze i szybciej działa ale tylko dla pewnej gropy osóbpzdr jack61
jack61 Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 a i jeszcze jedno wystarczy sprawdzic odwiedzalność na stronie http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=homeod niedzieli ilośc nie jest zachwycajaca
Bocian Napisano 6 Marzec 2005 Autor Napisano 6 Marzec 2005 Próbujemy zlokalizować problem. Poszukuję osoby z dostępem do sieci której stronka nie chce działać a która mogłaby poświęcić chwilkę czasu przez GG lub inny dowolny komunikator żeby pomóc sprawdzić nam parę rzeczy.
Bocian Napisano 7 Marzec 2005 Autor Napisano 7 Marzec 2005 Mała zmiana.Aktualny adres na jaki powinno przekierować to 62.146.68.194Nadal poszukuję osoby której serwis nie działa a może pomóc sprawdzić parę rzeczy. Moje GG 79623
jaca2003 Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Boćku jesli pomogłem to fajnie od teraz mam stronkęPozdrawiam
jack61 Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Panowie jesteście wielcy po tygodniowej przerwie moge i ja pobuszować na stronie.Pzdr Jack61
jaca2003 Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 No no no buszowaczyk się znalazł.A tak piwo dla Bocka i mnie to niełaska?My tu cały poranek walczyli walczyli parę porazek zaliczyli serwera palić mieli a tu Kolega nic za to?Pozdrawiam
jack61 Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Mowicie i macie jak narazie tylko wirtualne na lane zapraszam jak będziecie we WrockuPzdr Jack61
jaca2003 Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Dzięki montuję się w bloki startowe i ruszam.Ale po jednym na głowę?Czy to warto?Pozdrawiam
jack61 Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Jaca zobacz na wielkość butelek / sa wyższe od Ratusza/Jack61
jaca2003 Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Ups.Z tego miejsca chciałbym zlożyć samokrytykę itd itp.Tego drobnego szczegółu nie zauwazyłem hi hi hi.niemniej jednak POZDRAWIAM i polecam swoje usługi w dezaktywacji tej bomby ekologicznej wyższej od Ratusza bo sam możesz nie dać rady hi hi hi.Pozdrawiam
Bocian Napisano 7 Marzec 2005 Autor Napisano 7 Marzec 2005 Widzę że się towarzysko zrobiło :)jaca2003 nie żebym umniejszał Twoje zasługi w przywróceniu działania Odkrywcy ale zaraz urośnie to z niewielką Twoją pomocą do rangi ocalenia jakiejś cywilizacji :)Oprócz Jacy chciałbym podziękować 6 innym osobom za równie mocną pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.