Skocz do zawartości

Problem z dostępem do serwisu Odkrywcy

Bocian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak wiecie lub nie z niedzieli na poniedziałek nastąpiło przeniesienie serwisu Odkrywcy na całkiem nowy szybszy serwer i nowe gruuuube bardzo szybkie łącze.

W związku z tym i koniecznościa zmiany delegacji domen doszły mnie słuchy że wiele osób ma problem z dostępem do serwisu.

Największe problemy mają ludzie korzystający z sieci - osiedlowych, chello, aster i podobnych.

Zanim nie rozejdą się a już dawno powinny :( zmiany tych domen to w razie problemów spróbujcie połączyć się za pomocą adresów których w tych sieciach wcześniej nie używaliście.

www.odkrywca-online.com
www.odkrywca-online.pl
www.odkrywca.pl
www.odkrywca.com.pl
www.odkrywca.com

Może dojść do sytuacji kiedy korzystaliście stale np. z adresu www.odkrywca.pl" który nadal przekierowywuje na stary serwer i nie działa a samo odkrywca.pl" bez www ktorego nie używaliście może działać.

Teoretycznie w ciągu maksymalnie 72godzin problemy powinny zniknąć.

Przy okazji Odkrywca powinien działać zdecydowanie szybciej szczególnie w porach dużego obciążenia. Jednak przestrzegam że wykryte próby zabaw z teleportami :) spowodują blokadę użytkownika.

Wszystkie domeny Odkrywcy powinny wskazywać na adres IP 62.146.68.192
Napisano
Rozwiązaniem tych przejściowych problemów jest także użycie serwera w3cache z sieci, która jest już a bieżąco" np. w3cache.icm.edu.pl

Pzdr,

jotes
Napisano
Prawda jest taka ze o dnia dzisiejszego wielu z nas nie ma dostepu do strony a ze sie nie odzywaja to tylko dlatego ze nie maja dostepu:
Ja osobiscie mam problem i z kom domowego s sieci operatora Elektrosat jak i z siec operatora w robocie.
moze i szybciej działa ale tylko dla pewnej gropy osób
pzdr jack61
Napisano
a i jeszcze jedno wystarczy sprawdzic odwiedzalność na stronie http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=home
od niedzieli ilośc nie jest zachwycajaca
Napisano
Próbujemy zlokalizować problem.

Poszukuję osoby z dostępem do sieci której stronka nie chce działać a która mogłaby poświęcić chwilkę czasu przez GG lub inny dowolny komunikator żeby pomóc sprawdzić nam parę rzeczy.
Napisano
Mała zmiana.
Aktualny adres na jaki powinno przekierować to
62.146.68.194

Nadal poszukuję osoby której serwis nie działa a może pomóc sprawdzić parę rzeczy. Moje GG 79623
Napisano
No no no buszowaczyk się znalazł.A tak piwo dla Bocka i mnie to niełaska?My tu cały poranek walczyli walczyli parę porazek zaliczyli serwera palić mieli a tu Kolega nic za to?
Pozdrawiam
Napisano
Ups.Z tego miejsca chciałbym zlożyć samokrytykę itd itp.Tego drobnego szczegółu nie zauwazyłem hi hi hi.
niemniej jednak POZDRAWIAM i polecam swoje usługi w dezaktywacji tej bomby ekologicznej wyższej od Ratusza bo sam możesz nie dać rady hi hi hi.
Pozdrawiam
Napisano
Widzę że się towarzysko zrobiło :)
jaca2003 nie żebym umniejszał Twoje zasługi w przywróceniu działania Odkrywcy ale zaraz urośnie to z niewielką Twoją pomocą do rangi ocalenia jakiejś cywilizacji :)

Oprócz Jacy chciałbym podziękować 6 innym osobom za równie mocną pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie