past Napisano 27 Styczeń 2003 Autor Napisano 27 Styczeń 2003 WitamSzukam danych niemieckich pięści pancernych , może jakieś strony ?Czy były różnice w urach" od pięści ?Ile taka rura ważyła ?
jotes Napisano 27 Styczeń 2003 Napisano 27 Styczeń 2003 http://www.geocities.com/Augusta/8172/panzerfaust2.htmhttp://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Waffen/panzerbekampfungsmittel.htmPzdr,jotes
Franc106 Napisano 27 Styczeń 2003 Napisano 27 Styczeń 2003 Witam!Na podstawie lektury artykułu Panzerfausty na pobojowisku" z numeru 10/2002, wydaje mi się, że na ten temat sporo do powiedzenia miałaby India. Może nawet zna jakieś strony w sieci... Spróbuj się z nią skontaktować.Pozdrawiam
past Napisano 27 Styczeń 2003 Autor Napisano 27 Styczeń 2003 zdecydownie India to guru w tej dziedzinie , z tego co już znalazłem w siei to chyba Panzerfaust 100.Rozwijam pytanie : Czy można domnimywać że w okolcy była jakaś potyczka? miejsce znalezienia skraj lasu obok drogi?Dziwne jest to że w literaturze brak jest informacji o walkach akurat w tym miejscu , znalezisko przypadkowe !
vonadamski Napisano 27 Styczeń 2003 Napisano 27 Styczeń 2003 Witam!!!Recznego granatnika uzywa sie zazwyczaj przeciwko pojazdom opancerzonym(jak wszyscy wiedza) W lesie ppanc trzeba umiescic w miejscu gdzie moze przejezdzac czolg czyli kolo drogi. Jesli znalazles sama rure to widocznie napatoczyl sie jakis czolg i zostal ostrzelany:D Choc obie strony(ruscy uzywali ich na duza skale mieli kupe zdobycznych:D) czasami strzelaly z panzerfaustow i do grup piechoty(szczegolnie w lesie). Zeby znalesc luske nie trzeba jechac w miejsce straszliwych walk wystarczy ze sie kilka osob postrzela. Tak samo moglo byc w tym przypadku nie ma nigdzie opisane bo gosciu rozwalil sobie czolg(albo czolg jego) i tyle. Albo moze ktos strzelal do dzika???:D:D:DZ powazaniem vonadamski
Gość Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 jestem szczesliwym posiadaczem Pancerfausta (oczywiscie po rozbrojeniu) jest w b.dobrym stanie gdyz nie znalazlem go w ziemi. ta bron naprawde robi wrazenie! chcialbym postrzelac takim do czolgow :-) malo to u nas Rudych???? :P nie moge sie nacieszyc moja zdobycza i nieraz biore go na ramie zeby tylko poczuc ten destrukcyjny ciezar pod soba....
michalczewski Napisano 9 Luty 2004 Napisano 9 Luty 2004 Witam. Temat zostal juz na tym forum przewalowany ze az glowa ci wyparuje jak przeczytasz. Miedzy innymi wypowiadala sie w tym temacie India. Poszukaj a nie pogardzisz. :)Pewnie wystarczy wpisac w wyszukiwarke pancerfaust :)))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.