(me: how) Napisano 27 Luty 2005 Autor Napisano 27 Luty 2005 Witam znawców & odkrywców!Wytargałem taką oto emaliowaną i wytłaczana tablicę:Hier spricht NSDAPNationalsozialistische Deutsce ArbeitsparteiVolksgenossen!Braucht IhrRat und HilfeSo wendet Euch an die NSDAPW dolnej czesci tabela, do odręcznego wpisywania textu.Tresć rozumiem. Nie wiem tylko co to był dokładanie NS - Frauenschaft (formacja extra dla kobiet?.Interesuje mnie takze kwestia legalnego wywozu z kraju.Co o tym myślicie?
Asael Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 Frauenschaft to organizacja dla kobiet działająca pod egidą NSDAP...
Frozzer Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 jest to tablica do spisywania skladek na rzecz nsdap
Voucur Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 Dokładnie, a na dodatek dość popularna, bo mój niedoszły teść miał taką w stanie idealnym a 2 w podobnym stanie jak ta z licytacji chciał mi dać z czego wziąłem jedną. Nic specjalnie rzadkiego choć ładnie się prezentuje.
Pytanie
(me: how)
Witam znawców & odkrywców!
Wytargałem taką oto emaliowaną i wytłaczana tablicę:
Hier spricht NSDAP
Nationalsozialistische Deutsce Arbeitspartei
Volksgenossen!
Braucht Ihr
Rat und Hilfe
So wendet Euch an die NSDAP
W dolnej czesci tabela, do odręcznego wpisywania textu.
Tresć rozumiem. Nie wiem tylko co to był dokładanie NS - Frauenschaft (formacja extra dla kobiet?.
Interesuje mnie takze kwestia legalnego wywozu z kraju.
Co o tym myślicie?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.