AK77 Napisano 26 Luty 2005 Autor Napisano 26 Luty 2005 Jaki należy miec adres mailowy , aby móc zarejestrować sie na ebay ? Jak mam darmowa skrzynke na WP i nie dałem rady się zarejestrować.Pzdr AK77
Dominik Kasprzak Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 Musisz mieć adres z końcówką .de".Taki darmowy alias możesz sobie założyć np. na www.unicum.dePozdrawiamDominik Kasprzakwww.gobielsko.fortyfikacje.pl
past Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 ja mam na gazeta.pl i na amerykańskim jestem zarejstrowany
mietek Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 Jak sie zarejestrujesz na .com, to na .de tez dziala.Uzywam polskiego adresu e-mail i nie ma problemu.
xplorer Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 WitamNiektóre darmowe konta nie chodzą np poczta.fm , interia.pl lub wp.pl.Najlepiej jakby to był komercyjny email(np.firmowy),( ebay sprawdza po domenie ).Ewentualnie możesz próbować mniej znane darmowe konta.Pozdrawiam:Xplorer
Cavalry Ranger Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 WP nie dziala. Zalozylem konto na yahoo i śmiga bez problemu.
kloki Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 A ja mam takie pytanie. Czy da się jakoś ominąć wypełanianie w formularzu pola umer karty kredytowej" ? Pozdrawiam
Cavalry Ranger Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 A dlaczego chciałbyś to omijać? Ebay zabezpiecza się zapewne w ten sposób przed historiami z niepłacącymi użytkownikami. Kiedyś (w 2001 r.) nie było to wymagane dla kupujących, jedynie dla sprzedających... Podejrzewam że tak potężna istytucja jak eBay posiada skuteczny system weryfikacji takich danych. A podać wystarczy chyba tylko zwykłą VISA.
past Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 podawanie numeru zwykłej" kredytowej Visy w internecie jest średnio bezpieczne. Ode mnie przy rejstracji nie wymagano tego , a teraz płace ekartą.
Cavalry Ranger Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 Ha! Już wiem o co biega z tymi kartami. Jako że: Registration is free. However, the email address you entered, ******@wp.pl, requires a credit or debit card to confirm your identity." to jawna dyskryminacja, ominąć to chyba można mając konto mailowe od:# Internet Service Provider (AOL, EarthLink, etc.)# Company# School# OrganizationCzyli chyba wystarczy mieć konto pocztowe NIE z kocówką .pl czy coś takiego, tylko np. com. Należy założyć sobie darmowe konto na yahoo, aol czy czymś takim i problem może być rozwiązany. Ale nie sprawdzałem tego teraz. Jak zakładałem kiedyś swoje konto to było jeszcze poland.com, jak potem miałem wp.pl nie dziłało to dobrze, teraz bez zarzutu chodzi na yahoo.comPo drugie nie jest wymagana KREDYTOWA karta; może to być zwykła debetowa pełna VISA, jaką wciskają nam wszytkie banki. I na koniec podawanie nr kart w takich instytucjach jak ebay czy inne renomowane (Western Union) moim zdaniem jest bezpieczne; przez 6 lat jeszcze nie miałem żadnej przygody. Dla przezornych proponuje specjalną kartę na zakupy w internecie.PozdrawiamSsgt P. Gruszka, H/75 Rangers
AK77 Napisano 2 Marzec 2005 Autor Napisano 2 Marzec 2005 Witam.Podawałem numer zwykłej Visa electron ten 12 cyfrowy i nic. Dalej nie mogłem się zalogować. Najbezpiecznie będzie chyba jednak założyć konto e-mail a nie podawać numeru karty. Hakerzy nie śpią. Mnie ostatnio tak haker przekręcić że teraz mam na allegro zablokowaną swoją strone. I do tego przejął jeszcze moją poczte. Właśnie tę która jest dostępna jeszcze na stronie odkrywcy. Ps. W tym miejscu prośba do Baciana o zablokowanie tego adresu tj. Jakub_R@wp.pl .
Cavalry Ranger Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 VISA elektorn, no nie jest zwykła" czyli inaczej pełna" VISA. Elektron to substytut karty kredy lub debetowej, nie honorowany w internecie, jedynie w czytnikach elektronicznych (sklepy, bankomaty). Trzeba mieć pełną VISA, bez elektron. Przynajmniej kiedys tak było...
xplorer Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Jeżeli podasz odpowiedniego" maila to nie musisz podawac nr karty.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.