the_tuna Napisano 24 Luty 2005 Autor Napisano 24 Luty 2005 witam!oto co jest tam nabazgrane.....64843 10169 mam co do niej pewne domysły ale nie chciałbym zapeszać...z góry serdecznie dziękuje!!!
the_tuna Napisano 24 Luty 2005 Autor Napisano 24 Luty 2005 okey..prześmiewcy:)blaszka jest niemiecka standart z drugiej wojny...wykonana ze stali nierdzewnej....u góry duże dziurki a na dole jedna mała..jak bede jutro miał chwile czasu to podrzuce zdjęcie....ps..w szczególności liczę na opnie Pana A.R.pozdrawiam
A. Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Pozostałości Luftgaukommando Moskau faktycznie kapitulowały na mierzei. W swoim czasie pamiętam też inne blaszki i szczątki pamiątkowego talerz Bożonarodzeniowego z tej jednostki. Swoją drogą to wcale nie jest żadna rzadkość bo LG Moskau istniał od 1941 do 1943 roku. A to jak na II Wojnę bardzo długo.pozdrA.Rostocki
A. Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Aha, LG Moskau zostało przemianowane na FLG XVII a to z kolei zlikwidowane i podłączone pod LGI (Królewiec) - no i chyba wszystko jasne skąd te rzeczy na Mierzei i w okolicy.PozdrA.
sten Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 Witam!!!Tuna twa blach jest bardzo ciekawa,tak twierdzi koles z inszego forum(wstaw fotki prosze).Ten numer nalezala do Stab II./Luftwaffen-Infanterie-Regiment MOSKAU" Luftgaukommando MoskauNajleprzy numer to ze powstanie tej jednostki bylo planowane po zajeciu MOskwy przez WH.Pzdr.sten
the_tuna Napisano 24 Luty 2005 Autor Napisano 24 Luty 2005 witam!oto co jest tam nabazgrane.....64843 10169 mam co do niej pewne domysły ale nie chciałbym zapeszać...z góry serdecznie dziękuje!!!
sten Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 The tuna Fj odpada ,ten Nr.nie wystepuje na listach mobilizacyjnych(chyba sie tak to nazywa)Fj.Moze A.R bedzie wiecej wiedzial.Pzdr.sten
the_tuna Napisano 1 Marzec 2005 Autor Napisano 1 Marzec 2005 oto ona...sorki za opóznienie.....pytanie do kolegi Sten: czy mógłby kolega podac mi jakieś namiary na to drugie forum z którego wypłyneły te informacje???byłbym zobowiązanypzdr.chinczyk
mmsim Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 witam podklejam sie z moją blaszka do identyfikacji,materiał AL.Pozdrwiam
generał w. Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 Prośba do Stena. Trafiłem blaszkę kodowaną: 73004. Może wiesz co to za pododdział? ( Fj? )
mmsim Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 wielkie dzieki za inforamcje,ale niestety w temacie laszek" pozostaje niedouczony i to mi niewiele mówi,czyli do kogo ona mogła należeć,oddziały LF czy FJ??Pozdrawiam
sten Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 Tuna to jest Forum po drogiej stronie Odry,jest tam paru wiedzacych osob.http://www.militaria-fundforum.de/index.phpGeneral w. i mmsim ,musicie poczekac na odp.Pzdr.sten
piterb1 Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 tuna -ta blacha to wykop ?- bo jest dosc mocno stukana- nie wyglada ładnie(chyba ze samorobka). pozdrawaim
Mel Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 Witaj. Skoro nie ma zdjęcia, to może opisz ją: Wielkość, kształt, rodzaj metalu itd...Pozdrawiam Mel.
sten Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 mmsim, 63125 z Markennummer 10001-12000 mialy nastepujace oddzialy:Stab, Fallschirmjäger-Ergänzungs-Bataillon IITruppenarzt, Fallschirmjäger-Ergänzungs-Bataillon IIStab, 3. Bataillon, Fallschirmjäger-Ergänzungs-Regiment 110. Kompanie, Fallschirmjäger-Ergänzungs-Regiment 111. Kompanie, Fallschirmjäger-Ergänzungs-Regiment 17. Kompanie, Fallschirmjäger-Ergänzungs-Bataillon II10. Kompanie, Fallschirmjäger-Ergänzungs-Bataillon II8. Kompanie, Fallschirmjäger-Ergänzungs-Bataillon II9. Kompanie, Fallschirmjäger-Ergänzungs-Bataillon IISanitäts-Ergänzungs-Kompanie, 7. Flieger-Division __________________Pzdr.sten
Pytanie
the_tuna
oto co jest tam nabazgrane.....64843
10169
mam co do niej pewne domysły ale nie chciałbym zapeszać...
z góry serdecznie dziękuje!!!
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.