olin Napisano 23 Luty 2005 Autor Napisano 23 Luty 2005 Witam :)Jest to podstawa od mozdzierza (szer. ok. 30-40 cm)...ale nie wiem dokladnie od jakiego...moze ktos wie!?
Voucur Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 To płyta oporowa moździerza radzieckiego kal. 50mm. Charakterystycznym szczegółem tego moździerza jest to, że posiadał on bakelitową osłonę (obejmę) na lufie w odległości ok. 1/3 długości od podstawy. Taki sam moździerz kompletny tylko ze skorodowanym dwójnogiem i w komplecie z nosidłem wykopaliśmy kilka lat temu w Toruniu.Pozdrawiam.
sloma1 Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 Dysponowałem" takim moździerzem i 100%jest to rusek 50mm. Pozostało mi z niego nosidło na plecy (różowa farba;) )bo mi jeden taki go upłynnił bez mojej wiedzy:( Ciekaw jestem u kogo teraz leży. Pewnie kiedyś jego posiadacz się zdziwi że jest w lufie załatana szpachlówką spora dziura po odłamku;)Ciekaw jestem do kogo trafił bo do dziś się wkur..am:(Fajny gadżet zresztą. Ebonitowa obsada na lufie jak Voucur pisze. Bez dwóch zdań
olin Napisano 23 Luty 2005 Autor Napisano 23 Luty 2005 Witam :)Jest to podstawa od mozdzierza (szer. ok. 30-40 cm)...ale nie wiem dokladnie od jakiego...moze ktos wie!?
Pytanie
olin
Witam :)
Jest to podstawa od mozdzierza (szer. ok. 30-40 cm)...ale nie wiem dokladnie od jakiego...moze ktos wie!?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.