Skocz do zawartości
  • 0

Wronki

simon07

Pytanie

Napisano

Ostatnio wpadla mi w rece ta dolna wronka. Dostałem ja od kolegi. Ani on ani ja nie jestesmy w stanie stwierdzic czy to oryginal. Kolega twierdzi, ze to oryginal, poniewaz odkad pamieta - koniec lat 70 - jest w jego rodzinie - skad sie wziela nie pamieta nikt. Po prostu przewalala sie. Uwazam, ze nie ma powodu do tego by mnie oszukiwac - dal mi ja za darmo znajac moje hobby :-) . Dla porownania u gory oryginal z aluminium. Pytanie oryginal czy falsyfikat z konca lat 70-tych. Dolna wronka, o ktora pytam jest jakby ze stali. Bez sygnatur. Dzieki za odpowiedz - pzdr - simon.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio wpadla mi w rece ta dolna wronka. Dostałem ja od kolegi. Ani on ani ja nie jestesmy w stanie stwierdzic czy to oryginal. Kolega twierdzi, ze to oryginal, poniewaz odkad pamieta - koniec lat 70 - jest w jego rodzinie - skad sie wziela nie pamieta nikt. Po prostu przewalala sie. Uwazam, ze nie ma powodu do tego by mnie oszukiwac - dal mi ja za darmo znajac moje hobby :-) . Dla porownania u gory oryginal z aluminium. Pytanie oryginal czy falsyfikat z konca lat 70-tych. Dolna wronka, o ktora pytam jest jakby ze stali. Bez sygnatur. Dzieki za odpowiedz - pzdr - simon.

Napisano
Jest z calosci - wylana z jednolitego metalu. Nie dolewka. Falsyfikat z 70-tych lat? Kurcze... Czekam na opinie.
pzdr simon.
Napisano
witam! w moim posiadaniu jest kilkadziesiąt egzempt. gap z alu. jak i mosiądzu, ale wszystkie są wytłaczane. osobiście
nie spotkałem się z taką. wg. mnie raczej nie oryginał, ale mogę się mylić, jest to tylko moje skromne zdanie...
pozdr. WoNs

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie