Jump to content

Osówka

Guest Marek

Recommended Posts

Czy ktoś wie co się dzieje w wartowni na Osówce. Coś ostatnio sprawa ucichła. W zeszłym roku jak to widziałem dziura w ścianie miała ok. 1,5 m i wszędzie była lita skała.
PS. Czy widzieliście zdjęcia na http://republika.pl/riese_osowka/kucie1index.html.

wszystko w pożądku tyl;ko po co oni to kuli i co miało być za tą ścianą????? bo jakoś nic nie widać:(
pozdro michał BBasia

Witam ciekawych.Za scianą miało coś być ale nie było, także można sobie dać spokój z pytaniem co tam jest.Przypuszczenia okazały się błędne i cała praca poszła na marne.Ale nie oto chodzi.Pozdrawiam Wszystkich z Głuszycy i okolic.

albo kuli w zlym miejscu albo w zlej scianie albo rzeczywiscie tam nic nie ma swoja droga ciekaw jestem skad wiadomosc ze tam cos mialo byc (tylko przypuszczenia?)

Podobno zasugerowało kogoś podejrzanie szerokie wejście do wartowni i w dodatku na wprost niego (tego wejścia) był ślad po zabetonowanym okienku wentylacyjnym, wykonano tam kilka odwiertów które wykazały? pustkę od 2 do nawet 11 m, pobrane próbki poddano analizie w labolatorium i wykazały one zawartość drewna, stali, żwiru i betonu (wg.książek J.Lamparskiej oraz M.Dudziaka i R.Biczaka.
W takim razie ciekawy jestem co to za fachowcy robili te badania, że uzyskali takie znakomite wyniki zupełnie nie potwierdzone później.
Pozdrowienia
Marek

Coś mi to śmierdzi. Zresztą na zdrowy rozum są lepsze metody od wiercenia, skuteczne i pewne. Tylko jakoś nikt nie chce się za nie brać. Zwyczajna pozoracja aktywności, ot co!

zamiast bawić sie w jakies wiercenia, które niewiele dają ( jak do tej pory ). Trzeba przekopac zawał na \ uskoku\" i szlus. I albo cos jest albo pakujemy manatki i robimy rezerwat nietoperzy !!

i tak do tej takiej śmierci każdy coś sobie powierci, postuka po ścianach , te działania są odzwierciedleniem prac parlamentu...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 23:03 30-05-2008

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information