wons Napisano 15 Luty 2005 Autor Napisano 15 Luty 2005 witamy. Nasz znajony posiada takie oto zwłoki rewolweru. Zapewniam, iż nic już z nim nie można zrobić - lufa jest zabita kólką stalową na stałe. Na fotce widać go w całej okazałości. W sumie grat, ale nie mamy pojęcia, co on za jeden.
wons Napisano 15 Luty 2005 Autor Napisano 15 Luty 2005 Nie wiem, czy dobrze widać, ale na boku miał zdobienia.
wons Napisano 15 Luty 2005 Autor Napisano 15 Luty 2005 lufa ośmiokątma. muszka z mosiądzu,Czy jest ktoś w stanie określić nam, jakiego pistoletu zwłoki ma nasz znajomy? Z jakiego okresu on pochodzi?Jakie państwo go produkowało?czekamy na Wasze rady.pozdr, wonsY
prezesszczepan Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 Witam na moje oko to Francuzki flobert z XIX wieku ale może to być równie dobrze jakaś brytyjska konstrukcja z tego samego oktresu ale na nabój srutowy.Zaznaczam iż to jest przypuszczenie i mogę sie mocno mylić.Jak możesz to podaj jaki ma kaliber.
wons Napisano 15 Luty 2005 Autor Napisano 15 Luty 2005 Trudno ocenić, średnio coś około 8.45. Tak odczytałem z sufmiarki. Trzeba przyjąć jakąś tolerancję, przeca jest trochę przerdzewiały...pozdr. wonsY
prezesszczepan Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 Obstawiam za 9mm flobert http://www.municion.org/9altres/9flobert.htmPoczekamy na wypowiedź innych.
wons Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 jak do tąd nie znalazłem fotek takiego rew. Ma ktoś jakieś fotki lub linki?pozdr. wonsY
Pytanie
wons
witamy.
Nasz znajony posiada takie oto zwłoki rewolweru. Zapewniam, iż nic już z nim nie można zrobić - lufa jest zabita kólką stalową na stałe.
Na fotce widać go w całej okazałości. W sumie grat, ale nie mamy pojęcia, co on za jeden.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.