Gość Napisano 22 Styczeń 2003 Share Napisano 22 Styczeń 2003 Witam! Teraz już nie gram, bo mam w pracy takiego kompa, na którym nie można, ale kiedyś namiętnie walczyłem w Panzer General I, II i ostatnio nawet III. Zdarzyło mi sie oczywiscie obronić Łódź i Ozorków przed Niemcami w 1939 i przejść do kontrataku na Niemcy. Berlin w 1945 broniło się bez problemu, podobnie jak Anzio przed Amerykanami. Oczywiście broniłem też Niemcami Łuku Kurskiego i też ruscy się nie przebili. Czy ktoś jeszcze zna tę grę? Ruskimi zdobywałem Warszawę w 1944 i o ile pamiętam też udawało się przed Powstaniem Warszawskim.Wiem, że ta gra ma też wersję Pacyfic General, w której gra się prawdopodobnie Amerykanami przeciwko Japońcom o wyspy na Pacyfiku. Czy ktoś to zna i ma? Chętnie zająłbym jakiś Sajpan albo Iwo Dzimę.Jestem też wielki fanem Silent Hunter I i II. Zabawiłem się np. w Guntera Priena i zrobiłem Angolom rzeź w Scapa Flow. POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 22 Styczeń 2003 Share Napisano 22 Styczeń 2003 Witam!!!http://staregry.plTam masz freeware generałów:DZ powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 22 Styczeń 2003 Share Napisano 22 Styczeń 2003 Witam!!!Tam znajdziesz wiele fajnosci:DChoc strategia bez wehrmachtu to dla mnie nie strategia:DZ powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 23 Styczeń 2003 Share Napisano 23 Styczeń 2003 W PG 2 zagrałem wszystkimi stronami i udało mi się zakończyć wszystkie scenariusze w BV (choć Ciechanów na najłatwiejszym poziomie- brak spadochroniarzy u Polaków). Ostatnio ściągnęłem sobie upgrade uzbrojenia i nowe kampanie. Grałem też w Pacific General, Niestety nie posiadam tej gry- podobna jest do PG I. PG III to dla mnie niewypał ( a może po prostu jej nie rozgryzłem)- zbyt jest skomplikowana. NAtomiast fantastyczna jest Peoples General- trzecia wojna światowa z Chinami. Co do japończyków to możesz zagrać nimi w PG 2. trzeba tylko ściągnąć nowe kampanie (możesz też zagrać w wojnę o falklandy czy Jon Kipur). Oto adresy www.wargamer.com/pg2campaigns/steve/pg2.htmwww.strategyplanet.com/panzergeneral/pg2main_campaign.htmljest jeszcze polska strona z dodatkami ale jej nie pamiętam. Po prostu wpisz w przeglądarce Panzer General i poszukaj. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Styczeń 2003 Share Napisano 29 Styczeń 2003 Link do stronki o Peoples General jest na forum ze stronki Wermaht pełan wersja jakieś 60 MB , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabat Napisano 21 Luty 2003 Share Napisano 21 Luty 2003 Poza wymienionymi przez was tytulami wyszedl takze Allied General (to samo co Panzer jeno aliantami, bo wyszlo po PG1). Zaczyna sie od Tobruku, a pozniej Finlandia (Ruskimi:))) itp. W tym samym systemie wyszly takze nie zwiazane z IIWW Star General (rozbudowa imperium galaktycznego) i Fantasy General (elfy, trole itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 8 Maj 2003 Share Napisano 8 Maj 2003 Wszystkim miłośnikom PG2 polecam dodatkowe kampanie I wojenne. Masakra. Szczególnie wojna o niepodległość Estonii 1918-1921 i ANZAC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NemEiziS Napisano 24 Grudzień 2003 Share Napisano 24 Grudzień 2003 Gram często, a raczej grałem. Chociaż dwuwymiarowa grafika niezachwycała, a polskich oddziałów tam się niespotykało dużo. Po przejściu jej pierwszy, drugi raz ztwierdziłem, że ciągła walka z hitlerowcami i ich sprzymieżeńcami. Niestety nie mam internetu i nigdy niewiedziałem jak się gra z żywym przeciwnikiem. Polecam grę chociarz mi się znudziła do rozwinięcia szarych komórek.Pozdrowienia Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 31 Grudzień 2003 Share Napisano 31 Grudzień 2003 Witam!!!Wszystkie czesci PG sa dla mnie kultowe i zawsze do nich powracam. W pracy gram w PG1 juz od roku i mi sie nie nudzi :) Kazda z nich przeszedlem praktycznie na wszystkie sposoby :)Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gunship! Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 Seria Panzerów to klasyka :) Pamietam jeszcze lata 386SX 4MB RAM na pokładzie gdzie uruchamiałem ( z trudem ) PG I. Pamietam jak z kuzynem tworzylismy dwie oddzielne kampfgupy i wojowalismy swiat Niemiaszkami. Co do PG II to wnosiła wiele ciekawych rozwiązan ( min strzał niektórych czołgów i dział np flaka 88 mm nadwa hexy , mozliwosc wykonania kilku ruchów w jednej turze - swoboda przemieszczania i rozładowywania artylerii). PG III macie racje ze juz traciła niesmakiem. Brakowało jej tego czegos co miały poprzednie czesci. I jeszcze bardziej rozwinieta swoboda ruchu jednostek nic nie wnosiła. Peoples Generals tez bomba. Nie dokonczyłem tylko kampani Chinczykami bo mi sie znudziło. :) ale moze znow odkurze ta plytke. PG I i II napewna sa dla mnie grami mojego zycia :) (tak jak pamietne F-19 :P ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heer Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 Witam!A kto zagra w Panzer General 2 przez neta :) ???Pozd.Heer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gunship! Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 nie chce mi sie instalowac....przed sesja jestem leniwy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NemEiziS Napisano 28 Styczeń 2004 Share Napisano 28 Styczeń 2004 Cze ja moge z toba zagrac! :)W piatek 30,01,2004 tylko daj cynk i wejde.Odpisz na e-mail czekam.Pozdrowienia Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarneckil Napisano 6 Luty 2004 Share Napisano 6 Luty 2004 Mam do PG 2 dodatki na plycie Cd. Kupilem kiedys za 25 zl. Naprawde sie oplacalo. Duzo dodatkowych scenariuszy i to bardzo rozbudowanych i trudnych. Super gra. Myslalem aby zoorganizowac klub fanów , podzielic sie na jakies dwa sztaby , poprzydzielac sobie stopnie wojskowe i funkcje. Sprobowac zagrac w ta gre z pozycji sztabów calych armii. jezeli ktos ma pomysl jak to zrobic to piszcie.Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NemEiziS Napisano 21 Luty 2004 Share Napisano 21 Luty 2004 Witam Chciał bym się dowiedzieć jak sie nazywa dodatek ?? Bo każda gra ma jekiś podtytuł, PG2 przechodze 3 raz, niestety nie mam internetu. a gra jest bardzo fajna.Pozdrawiam Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 23 Luty 2004 Share Napisano 23 Luty 2004 Nie ma chyba oficjalnego dodatku. Są natomiast z necie kampanie stworzone przez internautów, które można ściagnąć. Jest ich kilkadziesiąt- przynajmniej tyle udąło mi się ściągnąć. Jakiś czas temu wyszłą jakaś gazeeta komputerowa z PG2 i na płycie były trzy dodatkowe kmpanie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.