Skocz do zawartości

1st Infantry Division BIG RED ONE

Rekomendowane odpowiedzi

Dopiero sie rozwijamy i nie jesteśmy tylko wirtualni, asze marzenie" właśnie się spełnia. Jesteśmy wyekwipowani i umundurowani. Cały czas poszukujemy nawych czołnków, dlatego ten post. Forum odkrywcy jest najbardziej czytane przez różnych pasjonatów.

Aha. No tak. Ale jakaś informacja na temat składu, miejsca stacjonowania, jakaś fotka grupy... No wiesz, takie tam... Chyba że to tajemnica. Strony www wszystkich grup przede wszystkim o tym mówią. U was na odwrót. Stąd mogą się rodzić takie przypuszczenia. Z tematem rekonstrukcji US Army IIWW spotkałem się wielokrotnie na zachodzie, i uważam go za bardzo ciekawy. Z wielką chęcią widziałbym coś takiego u nas...
pzdr, Ssgt. Piotr Gruszka, H/75 Rangers

• 2 weeks later...
Hej,

Reprezentuje obecnie największą grupę US (IIWojna) w Polsce - Normandia 44" (15 stałych członków + 7 pojazdów). Tak się składa, ze dopiero teraz znaleźliśmy czas na robienie www, z reguły grupy robią odwrotnie, więc nas nie widac w sieci ale działamy (mamy już sporo udanych imprez za sobą).
Obecnie 11-12-13 marca robimy wspólnie z grupami niemieckimi (m.in. Pomerania 45 ) dużą rekonstrukcję w okolicach Zamku Czocha.Temat Ardeny i Hurtgen.

jesteśmy zainteresowani współpraca i doproszeniem jeszcze amerykanów", gdyz mamy sporo wolnego miejsca w naszym sprzęcie (mi.in. halftruck , ciezarówy GMC, jeepy).
Zawsze to miło jak więcej ludzi.
Proszę wiec o kontakt tel. pod nr. 606 297 066 w tej sprawie. ewentualnie prosze napisac jak wygląda ogólnie wasz sprzęt i ekwipunek (czy jest kompletny, jakie braki ewnetualnie).

Piotr, d-ca Normandii 44

aha
Ale cały czas koledzy coś tajemniczy są... Jakoś nie można się dowiedzieć ile osób jest w grupie, itp. Co to znaczy że oporządzenie jest już PRAWIE skompletowane (dla ilu osób), jaką broń macie... I zapewne też teraz nie dostaniemy odpowiedzi. TO W KOŃCU GRUPA JEST CZY DOPIERO BĘDZIE? Bo to róznica. I czy to co potrzeba żeby się zacząć bawić macie czy mieć będziecie (prawie skompletowane")?
Coraz mniej zaczynam coś z tego rozumieć...
Ssgt. Piodik, H/75 Rangers

PROSZE BARDZO

JEST NAS 4 .WIEK OD 19-21LAT.
MAMY KOMPLETNE MUNDURY PIECHURA USA RAZEM Z REPLIKAMI BRONI WIEKSZOSC RZECZY SPROWADZAMY Z USA. BRAKUJE NAM DROBIAZGÓW TAKICH JAK BANDOLIER, JAKIS PASEK ZAPALNCZKA.JEDEN Z NAS POTRZEBUJE BAGNETU,NIEROZWIJAMY NASZEJ STRONY PÓKI NIE UZBIERAMY WSZYSTKIEGO ŻEBY NIEBYŁO ZE ODTWARZAMY NIEZETELNIE.PONADTO PLANUJEMU ZROBIC KATEK 1 DYWIZJI Z OKRESU WOJNY W WIETNAMIE.
POZATYM NIEMA CHYBA PRAWA ZAKAZJUJACEGO ZAKŁADAC WITRYNE WWW PRZED POKAZANIEM SIĘ GRUPY NA JAKIEJŚ REKINSTRUKCJI.
CHYBA ŻE TAKI ZAKAZ POWSTAŁ JAK NIEPATEZYŁEM

• 2 weeks later...
dla zainteresowanych z Warszawy. jakby ktoś chciał się z nami pobawić w reenacting w stolicy , wojska amerykańskiego lub brytyjskiego to służymy. W ramach Stowarzyszenia Campus i jego towarzystwa historycznego, zgromadziłem pewną liczbę oporządzenia dla reenactorów: m.in 6 kompletów batledresów z oprządzeniem, 3 amerykańskie piechoty z oporządzeniem, 2 komplety SBS.
repliki broni też się jakieś znajdą, mamy także na chodzie 2 wozy Dodgea i Jeepa, własną kuchnię polową oraz wielu wspaniałych znajomych
nasza strona www.campus.edu.pl i link towarzystwa historycznego (niezbyt jeszcze rozbudowana, ale to kwestia czasu)

Witam!

Prostota nazwy wywodzi się z legendarnej 1st Division Big Red One", której początki sięgają z Pierwszej Wojny Światowej. A tradycja kultywowana jest do dzisiaj. Więcej informacji na naszej stronce. Prowadzimy także rekrutację :)

Ja widziałem kurtkę M1941 na Darłowie i była ona firmy Mil-Tec, a nie była ich własna produkcją, więc byłaby idealna. Taką noszą reenactorzy na zachodzie. Dzisiaj nie wiem jak u nich to jest tzn. w Mundurach-historycznych", może już nie sprowadzają, tylko robią sami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie