big_red_one Napisano 14 Luty 2005 Autor Share Napisano 14 Luty 2005 Witam, Powstała nowa grupa rekonstrukcyjna tym razem amerykańska piechota z WW2 http://www.bigredone.webpark.pl/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyzant.pk Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Może coś więcej o tej grupie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cavalry Ranger Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Właśnie, bo na podanej stronie oprócz rzeczy nieistotnych, o samej grupie nie ma nic... Czyżby następna wirtualna grupa będąca jedynie w sferze marzeń i wizji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big_red_one Napisano 14 Luty 2005 Autor Share Napisano 14 Luty 2005 Dopiero sie rozwijamy i nie jesteśmy tylko wirtualni, asze marzenie" właśnie się spełnia. Jesteśmy wyekwipowani i umundurowani. Cały czas poszukujemy nawych czołnków, dlatego ten post. Forum odkrywcy jest najbardziej czytane przez różnych pasjonatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cavalry Ranger Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Aha. No tak. Ale jakaś informacja na temat składu, miejsca stacjonowania, jakaś fotka grupy... No wiesz, takie tam... Chyba że to tajemnica. Strony www wszystkich grup przede wszystkim o tym mówią. U was na odwrót. Stąd mogą się rodzić takie przypuszczenia. Z tematem rekonstrukcji US Army IIWW spotkałem się wielokrotnie na zachodzie, i uważam go za bardzo ciekawy. Z wielką chęcią widziałbym coś takiego u nas... pzdr, Ssgt. Piotr Gruszka, H/75 Rangers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Army Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 Hej,Reprezentuje obecnie największą grupę US (IIWojna) w Polsce - Normandia 44" (15 stałych członków + 7 pojazdów). Tak się składa, ze dopiero teraz znaleźliśmy czas na robienie www, z reguły grupy robią odwrotnie, więc nas nie widac w sieci ale działamy (mamy już sporo udanych imprez za sobą).Obecnie 11-12-13 marca robimy wspólnie z grupami niemieckimi (m.in. Pomerania 45 ) dużą rekonstrukcję w okolicach Zamku Czocha.Temat Ardeny i Hurtgen.jesteśmy zainteresowani współpraca i doproszeniem jeszcze amerykanów", gdyz mamy sporo wolnego miejsca w naszym sprzęcie (mi.in. halftruck , ciezarówy GMC, jeepy).Zawsze to miło jak więcej ludzi.Proszę wiec o kontakt tel. pod nr. 606 297 066 w tej sprawie. ewentualnie prosze napisac jak wygląda ogólnie wasz sprzęt i ekwipunek (czy jest kompletny, jakie braki ewnetualnie).Piotr, d-ca Normandii 44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RED ONE Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 WITAMOPORZĄDZENIE MAMY JUZ PRAWIE SKOMPLETOWANE.BRAKUJE NAM TYLKO LUDZI.O WASZEJ GRUPIE JUZ SŁYSZELISMY I JESTESMY POD DUZYM WRAŻENIEM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cavalry Ranger Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 Piotr, reprezentujesz najwiekszą grupę US tylko IIWW, bo innych chyba nie ma, bądź ich nikt nie widział.A sami najlepiej wiemy jak to jest z tymi członkami :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RED ONE Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 TO OCZYWISTE ZE NAS JESZCZE NIEWIDZIAŁ BO JESTESMY W FAZIE ORGANIZACJI.ALE SPOKOJNIE.ISTNIEJEMY:) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cavalry Ranger Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 ahaAle cały czas koledzy coś tajemniczy są... Jakoś nie można się dowiedzieć ile osób jest w grupie, itp. Co to znaczy że oporządzenie jest już PRAWIE skompletowane (dla ilu osób), jaką broń macie... I zapewne też teraz nie dostaniemy odpowiedzi. TO W KOŃCU GRUPA JEST CZY DOPIERO BĘDZIE? Bo to róznica. I czy to co potrzeba żeby się zacząć bawić macie czy mieć będziecie (prawie skompletowane")? Coraz mniej zaczynam coś z tego rozumieć...Ssgt. Piodik, H/75 Rangers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RED ONE Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 PROSZE BARDZOJEST NAS 4 .WIEK OD 19-21LAT.MAMY KOMPLETNE MUNDURY PIECHURA USA RAZEM Z REPLIKAMI BRONI WIEKSZOSC RZECZY SPROWADZAMY Z USA. BRAKUJE NAM DROBIAZGÓW TAKICH JAK BANDOLIER, JAKIS PASEK ZAPALNCZKA.JEDEN Z NAS POTRZEBUJE BAGNETU,NIEROZWIJAMY NASZEJ STRONY PÓKI NIE UZBIERAMY WSZYSTKIEGO ŻEBY NIEBYŁO ZE ODTWARZAMY NIEZETELNIE.PONADTO PLANUJEMU ZROBIC KATEK 1 DYWIZJI Z OKRESU WOJNY W WIETNAMIE.POZATYM NIEMA CHYBA PRAWA ZAKAZJUJACEGO ZAKŁADAC WITRYNE WWW PRZED POKAZANIEM SIĘ GRUPY NA JAKIEJŚ REKINSTRUKCJI.CHYBA ŻE TAKI ZAKAZ POWSTAŁ JAK NIEPATEZYŁEM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cavalry Ranger Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 Ok, ja sobie założę stronę pt. Mój Aston Martin DB9". Kiedyś sobie takiego kupię. Może... Nie ma takiego zakazu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RED ONE Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 OJ CHYBA NIELUBISZ US ARMY WW2. WSZYSTKIM SIE STRONA PODOBA TYLKO TY CIAGLE NIEZADOWOLONY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cavalry Ranger Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 no comments :-))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garath5 Napisano 8 Marzec 2005 Share Napisano 8 Marzec 2005 dla zainteresowanych z Warszawy. jakby ktoś chciał się z nami pobawić w reenacting w stolicy , wojska amerykańskiego lub brytyjskiego to służymy. W ramach Stowarzyszenia Campus i jego towarzystwa historycznego, zgromadziłem pewną liczbę oporządzenia dla reenactorów: m.in 6 kompletów batledresów z oprządzeniem, 3 amerykańskie piechoty z oporządzeniem, 2 komplety SBS.repliki broni też się jakieś znajdą, mamy także na chodzie 2 wozy Dodgea i Jeepa, własną kuchnię polową oraz wielu wspaniałych znajomychnasza strona www.campus.edu.pl i link towarzystwa historycznego (niezbyt jeszcze rozbudowana, ale to kwestia czasu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RED ONE Napisano 9 Marzec 2005 Share Napisano 9 Marzec 2005 CIESZE SIĘ ŻE POWSTAŁA KOLEJNA GRUPA ZAJMUJĄCA SIĘ US ARMY Z WW2.STRONKA FAJNA CZEKAM NA AKTUALIZACJE.TYLKO ZRÓBCIE COŚ Z TYMI POJAZDAMI :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
upham18 Napisano 10 Marzec 2005 Share Napisano 10 Marzec 2005 Mam pytanko co do replik broni bo w sumie też mi tylko repliki broni brakuje. Mówicie że sprowadziliscie je z USA?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 11 Marzec 2005 Share Napisano 11 Marzec 2005 ...i przy okazji moglibyście uzupełnić Waszą strone o jakieś WASZE fotki, na które niecierpliwie czekam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RED ONE Napisano 14 Marzec 2005 Share Napisano 14 Marzec 2005 BROŃ SPROWDZILISMY Z USA.NOWE ZDJĘCIA WKRÓTCE TRAFIĄ NA STRONE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big_red_one Napisano 15 Marzec 2005 Autor Share Napisano 15 Marzec 2005 Witam,Obiecane fotki są już na naszej stronie :) http://www.bigredone.webpark.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerjagerKGP Napisano 15 Marzec 2005 Share Napisano 15 Marzec 2005 Świetne zdjęcia-szczególnie te z samej bitwy!Pozdrawiam naszych dzielnych przeciwników! : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 No i już po transferze... ech... Kocham darmowe serwery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
upham18 Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 podoba mi sie stronka fotki wogóle wszystko super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec39 Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Pytanie do speców z Wielkiej Czerwonej Jedynki (swoją drogą, jakaż prostota nazwy - bardzo mi się podoba! :-)Panowie - jak oceniacie replikę kurtki m1941 wykonywanej przez firmę Mundury Historyczne??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big_red_one Napisano 20 Marzec 2005 Autor Share Napisano 20 Marzec 2005 Witam!Prostota nazwy wywodzi się z legendarnej 1st Division Big Red One", której początki sięgają z Pierwszej Wojny Światowej. A tradycja kultywowana jest do dzisiaj. Więcej informacji na naszej stronce. Prowadzimy także rekrutację :)Ja widziałem kurtkę M1941 na Darłowie i była ona firmy Mil-Tec, a nie była ich własna produkcją, więc byłaby idealna. Taką noszą reenactorzy na zachodzie. Dzisiaj nie wiem jak u nich to jest tzn. w Mundurach-historycznych", może już nie sprowadzają, tylko robią sami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.