Witam:) Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu przedmiotu na fotkach. Wygląda jak młot, ale nie wiem do czego służył i jaki jest jego wiek. Może do obróbki kamienia? Znalazłem go trzy lata temu w przez przypadek, testując wykrywacz przyjaciela, chodząc po jego polu. Najpierw trafiłem na mniejszą, odłupaną górną część. Następnie w przypadkowym miejscu oddalonym o ok. 200 m wyszedł" większy kawałek. Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu oba pasowały do siebie jak ulał. Będę wdzieęczny za wszelkie sugestie. Z góry dziękuję :))
Pytanie
mmichu
Witam:)
Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu przedmiotu na fotkach. Wygląda jak młot, ale nie wiem do czego służył i jaki jest jego wiek. Może do obróbki kamienia? Znalazłem go trzy lata temu w przez przypadek, testując wykrywacz przyjaciela, chodząc po jego polu. Najpierw trafiłem na mniejszą, odłupaną górną część. Następnie w przypadkowym miejscu oddalonym o ok. 200 m wyszedł" większy kawałek. Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu oba pasowały do siebie jak ulał. Będę wdzieęczny za wszelkie sugestie. Z góry dziękuję :))
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.