Skocz do zawartości

Festung Kolberg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie!!
Zdajecie sobie sprawę iż za niecały miesiąc będziemy obchodzili 60 rocznicę walk o Kołobrzeg jednej z największych batalii polskiego oręża w ostaniej wojnie?!Ciekaw jestem czy coś w tej sprawie jest organizowane...
Czerwone i białe koszary stoją puste pola przed też plenery dobre, historyczne miejsca, jeszcze rok temu nie było takich możliwości tak że dziwię się że jeszcze nic w sprawie jakiejś inscenizacji nie słychać szkoda.
a może się mylę?
Napisano
jak to nic ? .... będzie inscenizacja" zaślubin z morzem - kompania zwartych oddziałów na plazy i kilku gości w tym jeden wrzucający pierscień... a z widowiska hist. - szturm na koszary - nic nie wyszło.... a szkoda.
o ludziach tworzących program obchodów nie bede pisac bo szkoda tutaj miejsca i bylo by to niecenzuralne :x

pozdrawiam
Lobo26
  • 2 weeks later...
Napisano
Z tego co sie dowiedzialem to rekonstrukcję zaślubin z morzem będe odgrywała" 12 DZ.

data: 18 marca ; godzina 11-12 ; miejsce - na plaży miedzy molem a wejsciem do portu ; w Kołobrzegu ma sie rozumieć ;).

pozdrawiam
  • 3 weeks later...
Napisano
Można tylko powiedzieć 'popaprało kogoś' :-(
Jaki sens ma robienie tego typu imprez w dzień roboczy w okolicach południa? No chyba że nie chce się aby uczestniczyli w nich mieszkańcy miasta. Szokda, że z takiej okazji robi się imprezkę tylko dla 'swoich'. Podobnie było dziś z obchodami 60-cio lecia 12 DZ, a można było z tego zrobić niezły show.

http://www.kolobrzeg.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=945
Napisano
witam
no dokładnie! chyba kogoś z UM pogęło!!! proponuję przenieść tą inscenizację na godz. 6.00
co za kretyństwo!!!
Przecież to ewidentne działanie na zasadzie mieć już to z głowy, te p... odbchody.
Szkoda bo to nasza Polska Historia, tak samo krwawa jak Monte Cassino... Ja przynajmniej złożę hołd.

pozdr.
BURY
Napisano
Witam, Bylem niedawno w Kołobrzegu i miałem okazję uczestniczyć w obchodach rocznicy walk o Kołobrzeg. Rekonstrukcja zorganizowana na plaży rzekomych zaślubin z morzem była chybionym pomysłem. Zołnierze byli ubrani z polskie współczesne mundury polowe typu pantera wz 92. hełmy wz 67 i pałatki przeciwdeszczowe, a uzbrojeni w kbk AKMS. Chyba komus epoki się pomyliły. Poza tym pora dnia sprawiła ze publiczności było niewiele

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie