Lobo26 Napisano 9 Luty 2005 Autor Napisano 9 Luty 2005 Witamszukam po sieci i nie tylko informacji nt. AR w Bałogardzie (woj. Zach-Pom). dokopałem się juz do informacji o jednostkach z garnizonu Bialogard:- 193 pułk artylerii- 699 samodzielny dywizjon rakietowy- 465 dywizjon artylerii p.panc.- 125 samodzielny batalion rozpoznawczy- oraz składnice sprzetu broni panc.dokopałem sie jeszcze do informacji o brygadzie desantowo - szturmowej i jednostce specjalnej (?) - Dobrowo k.Bialogardu.Szukam potwierdzenia jak i nowych informacji.Pozdrawiam Lobo26
luger Napisano 9 Luty 2005 Napisano 9 Luty 2005 Jednostka specjalna była na bank - rozmawiałem z jej członkiem w 88 roku kiedy woziłem tam trepów na libację alkoholową związaną z załatwieniem za wódkę silnika od wolgi;) Ponadto na ulicy wylotowej w stronę Karlina (nie pomnę nazwy) stała (między innymi) jakaś jednostka typowo łącznosciowa. Tam z kolei jeździliśmy po jakies deficytowe części do sprzętu lącznosci (też za alkohol) a raz nawet byłem tam na ich święcie łącznościowaca. Największe wrażenie wywarłą na mnie stołówka a właściwie jakość obiadu. Bylem w szoku że zwykli żółnierze dostają tak podle jeść. U nas pies pod stołówką jadł lepiej.Pozdrawiam L.
Lobo26 Napisano 9 Luty 2005 Autor Napisano 9 Luty 2005 WitamLuger znasz serwis militarny ???tam są informacje ze w Białogardzie mozna bylo jeszcze sotkać :- 1955 Baon Walki Radioelektronicznej,- 86 Baon Radiotechiczny (były 94 Pułk)- 83 Bryg. Des.-Szturm.to są pewnie ci łącznościowcy o których mówiłeś. ale ta 83BDSz mi tu jakoś nie pasuje....PozdrawiamL26
luger Napisano 10 Luty 2005 Napisano 10 Luty 2005 Rozmawiałem wtedy z młodym ukraińcem kótry wówczas służył w wojkach desantowych. To pewnie ta brygada desantowo-szturmowa. O ile dobrze pamiętam mówila mi ze przebazowali ich tam w 87 lub 88 roku z.....Afganistanu.Tyle mojej wiedzy an ten temat.Pozdraiwm L.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.