wsiarz Napisano 8 Luty 2005 Autor Share Napisano 8 Luty 2005 Jaką siatkę przysposobić jako maskowanie hełmu SS? Siatka od izolacji ciepłowniczej wydaje się DUŻO za mała. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 A co zimno ci w helmie?;o) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 Ja na hełm założyłem siatkę powojenną LWP o bardzo ciemnozielonym kolorze ,do tego kilkanaście lat poniewierała się po strychu. Nawet nieźle to wygląda - jutro wrzucę fotkę.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 OK Taka szybko robiona :) Jutro wrzucę lepsze. Hełm ,to M-35 w oryginalnej farbie z tarczkami Wehrmachtu.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 do niemieckich nadaja wszystkie siatki ale najlepiej wygladaja be z bundeswery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiarz Napisano 8 Luty 2005 Autor Share Napisano 8 Luty 2005 A siatka z metalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 A może lepiej samemu zrobić siateczkę? Godzina, dwie roboty i zapleciona z super dopasowanim i pewnym zamocowaniem do garnka. Wielkość oczek jest w takim wypadku podyktowana tylko przez Ciebie oraz oczywiście grubością użytego drutu. Z grubego drutu rzecz jasna nie zrobisz drobnych oczek. Na fotce przedstawiam jedną z siatek w moim wykonaniu.pozdrawiamMongo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 znalazłem jeszcze jedną fotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiarz Napisano 9 Luty 2005 Autor Share Napisano 9 Luty 2005 Dzięki, fotki b. ładne. Załóżmy, że jestem maksymalnym leniem albo chodzę w gipsie. Co w miarę gotowego można zaaranżować na taką siatkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Luty 2005 Share Napisano 9 Luty 2005 Na archiwalnych zdjęciach widać czasami coś a'la siatka ogrodzeniowa - pewnie takiej też uzywano przy braku innej. Raz widziałem nawet zdjęcie żołnierza w hełmie z nałożoną plecionką" wykonaną z koralikowego wyciora do czyszczenia lufy Mausera - taka frontowa pomysłowość! :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 9 Luty 2005 Share Napisano 9 Luty 2005 Siatka z podbieraka wędkarskiego, tylko ją czymś wybiel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.