Skocz do zawartości

Co mi może policja w Głogowie ?

Fenrir

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dobie afer przemytniczych i nalotów na prywatne mieszkania głogowska policja stała się bardzo zuchwała.
Wczoraj rano kumpel wszedł na pole na którym kłaniamy się wzajemnie z rolnikami od lat. Po niedługim czasie podjechał radiowóz ,spisali go , kazali pokazać co znalazł a gdy się okazało że nic nakazali niezwłocznie opóścić pole. Ciekawy jestem co by zrobili gdyby miał już przy sobie kilka monet. Swoją drogą jeżeli mam zezwolenie rolnika a w okolicy nie ma żadnych stanowisk kulturowych policja chyba nie ma prawa do takich interwencji. nie wiem czy w podobnej sytuacji mam ich wyśmiać czy się wycofać.
Proszę o rady jakie teksty z ustaw na nich działają.
Napisano
Tak naprawde to ci moga naskoczyc. W takiej sytuacji mozesz ich poprosic o podanie numerow identyfikacyjnych - maja obowiazek to zrobic. Nastepnie prosisz zeby sie od......dolili i robisz swoje dalej. A na drugi dzien skladasz skarge na tych Panow do komendanta ich placowki.

Pozdrawiam
Glassmine
Napisano
a komendant placówki pewnie też nie lepszy ; szkoda zdrowia ; olać , robić swoje i cieszyc się że się nie ma pałki zamiast muzgu
Napisano
przedewszystkim to bedą Ci rujnować życie np.ciągłymi wezwaniami. i oczywiście trafisz do ich bazy danych. jak coś się stanie" - jesteś zaproszony jako jeden z pierwszych. życie życie jest nowelą............
Napisano
...i spodziewaj się wizyty ,jako niepewny element szukający ładunków wybuchowych dla mafii.Oni lubią sprawdzać i udowadniać powiązania ludzi z piszczałkami z mafią...
Napisano
Jeżeli na wspomnianym terenie nie ma stanowiska archeologicznego a właściciel terenu wyraził zgodę na poszukiwania z wykrywaczem to nie ma o czym mówić ( właściciel terenu wie czy takie stanowisko jest na jego terenie). Pewnie te dziwne ruch są następstwem spraw o których było wcześniej na forum i powstały na skutek interwencji „psów ogrodnika” zwanych inaczej archeologami starej szkoły. Na szczęście policjanci są normalni a w rozmowach z nimi wychodzą fajne tematy zasłyszane od miejscowych. Wiadomo, jak maja rozkaz wyganiać poszukiwaczy to muszą to robić. Szkoda tylko, że muszą to robić zamiast zajmować się przestępcami a za takie bezsensowne akcje płacimy my wszyscy, podatnicy !
Qaz
Napisano
a po co niby mają sie uganiac za przestępcami , jeszcze im krzywdę zrobią , nakryją paru kolekcjonerów i to im poprawi statystyki
Napisano
milo jest poczytac na temat mojej pracy w glogowie niestety niektorzy poszukiwacze sa nieuczciwi i traktuja swoje hobby jak swoista prace z ktorej ciagna kozysci majatkowe na tym cierpia wszyscy ktorzy sie tym zajmuja w dobrej wierze zapewniam ze glogowska policja napewno nie prostuje sobie statystyk tymi nieuczciwymi klijetami tylko szkoda ze niektore rzeczy bezpowrotnie wyjechaly juz za granice polski i tam zostaly uplynnione a wydobycie ich z ziemi pozbawilo nas wszystkich wiedzy na temat ludzi ktorzy zyli kiedys na tych ziemiach moze lepiej bylo by zawiazac stowarzyszenie wtedy wiadomo by bylo ze jest to hobby a nie sposob na zycie i zapewniam ze wtedy psy" nie beda sie czepiac!!!
Napisano
Jeżeli siedzisz na stronie odkrywcy to raczej mósisz być w jakiś sposób związany z tą tematyką ?
Cz policja głogowska dostała jakieś dostała jakieś wytyczne dotyczące gonienia uczciwych poszukiwaczy z pól ?
Co należy zrobić aby takie sytuacje więcej nie miały miejsca ?
Prawdziwi głogowscy poszukiwacze ( jest ich nie mało ) są gotowi współpracować z policją i archeologami byle tylko mieć spokój , więc o co chodzi ?
Napisano
tak jestem zwiazany jest to moje hobby nie ma zadnych wytycznych jezeli o to chodzi poprostu policja zajmuje sie przestepstwami pod kazda postacia i zaznaczam ze ten proceder w odgadnieniu nie byl latwy jezeli jest wiecej takich maniakow na terenie glogowa to mozna zawiazac stowarzyszenie przy muzeum w glogowie i wierz mi napewno niekt nie bedzie sie juz czepial wszyscy chyba zemna sie zgodza ze tacy pseudo hobbysci azywam ich hienami" powinni byc sukcesywnie wylapywani przez takie hieny mamy tylko niepotrzebne scysje z nieznajacymi tematu strozami prawa ilu by nas bylo aby zawiazac stowarzyszenie i aby nie bylo juz takich problemow jak dotychczas w glogowie
Napisano
W Głogowie sa rózne grupy poszukiwaczy i nie wszyscy się znają więc problem nie jest taki prosty.Z mojej strony byłoby z 10 osób, ale to za mało by założyć stowarzyszenie ( nie wiem ile osób jest potrzebne by założyć klub?). Współpraca z muzeum byłaby napewno korzystna dla obu stron. My chodzimy tylko po polach i niestanowimy żadnego zagrożenia dla dóbr kultury wyszukując różne duperele których niezniszczyły jeszcze nawozy sztuczne pługi rolnicze. o szajce łupieżców cmentarzysk łużyckich w środowisku wiedzieli chyba wszyscy ale nikt sie tym nie przejmował, policja niezrobiła tutaj wielkiego odkrycia, ktoś chciał wyeliminować konkurencję. Jutro idziemy do muzeum zobaczymy co da sie zrobić, jak nic to dalej na własną rękę niczym się nieprzejmując.
Napisano
aby zalozyc stowarzyszenie potrzeba 16 osob zawsze jest tak ze wszyscy wiedzieli o takich hienach i nikt nie potrafil otwarcie o tym mowic nie jest sztuka wiedziec sztuka jest udowodnic taki proceder podejrzewam ze jezeli dawno bylo by takie stowarzyszenie to takie cos nie mialo by miejsca ostrzegam ze archeolodzy nie sa przychylnie nastawieni do takich jak my gdyz uwazaja ze wydobywanie z ziemi przedmiotow to tylko oni potrafia moim zdaniem powinnismy sie spodkac i przedyskutowac co dalej robic aby nikomu sie nie narazac i poddac sie tej pasji bo jest sie czym zajmowac
Napisano
Jak juz mówiłem jutro postaramy sie dotrzec do Pana Lenarczyka, a by omówic pewne kwestie - zobaczymy co z tego wyniknie. O wynikach pertraktacji damy jutro znać w tym temacie forum i wtedy pomyslimy o ewenyualnym spotkaniu. Ale jestesmy za.
Do jutra!
Napisano
Spotkałem kumpla który zna dobrze jednego archeologa z muzeum i powiedział mi że rozmawiał nie dawno z nim na ten temat. Fakt jest taki że z nimi się nie dogadamy , więc zrezygnowaliśmy z pertraktacji. Dzisiaj wysłałem mail do Towarzystwa Ziemi Głogowskiej zobaczymy co oni na to abyśmy zawiązali klub pod ich patronatem. Acha podobno znowu był konflikt na polu . Im cieplej będą coraz częstrze.
Napisano
czyli na razie lepiej okolice głogowa omijać 50 km łukiem??
a szkoda już się teoretycznie przygotowałem
Napisano
Do młodego karabina"
poszukiwacze którzy łupią i grabią" i sprzedają to w kraju i zagranicę to zwykli ZŁODZIEJE i nie myl nazw młody karabinie.
I NIECH TERAZ KTOŚ ZAPRZECZY ŻE FORUM NIE JEST INWIGILOWANE PRZEZ ODPOWIEDNIE SŁUŻBY. ;-o
Napisano
Kolego Fenrir, tobie potrzebna jest sztuczna inteligencje w chipie, bo własna jest zbyt błuskotliwa. Swoje Rozliczenia ie uczciwych" eksploratorów przed pałami na naszym forum, przenieś na płaszczyzne korespondencji prywatnej. Bo tu wychodzisz na osła, pozdrowienia dla reszty normalnych eksploratorów z Głogowa.
PS.LEWY A TY MÓWIŁEŚ ŻE U WAS SĄ WSZYSCY NORMALNI !!!
Napisano
baska52 - zgdzam się w 100%.Napewno CBŚ , a i konserwatorów zabytków z pewnością nie brakuje!!!!!!!!!!!
Napisano
Do ŚM i Lewego. Tutaj jest wielu normalnych exploratorów i wielu wie o różnych nieprzyzwoitych sprawach wydobywczych, ale trzeba ruszyć dupy w teren a nie ślęczeć nad textami i krytykować wszystkich bez obaw z ciepłego fotelika.
Ps: Kolege Fenrira i innych związanych z ostatnimi wydarzeniami już spotkałem i są całkiem normalni, natomiast Panów Lewego i ŚM nie widziałem nigdy w akcji więc niepowinni sie wypowiadać na tym forum skoro tylko czytają i odpisują głupie texty, a sami niebiorą czynnego udziału w akcjach terenowych.
Napisano
kolega Młody karabin" zachował się OK i bez mydlenia oczu przyznał się do bycia funcjonariuszem. Czepieć się go teraz z tego powodu to smarkateria żeby nie powiedzieć ostrzej.
Napisano
Skoro, jak twierdzicie, poszukiwacze dzielą się na złodziei i tych uczciwych" to czym zajmują się ci ostatni? Po co latają z wykrywaczami po polach?Żeby sobie znaleźć jakieś drobnostki?Pogrzebać tak rozrywkowo w ziemi i wszystko grzecznie oddać do muzeum? Już to widzę, tu mi kaktus wyrośnie.Podział między wami już dawno nie istnieje więc nie gadajcie mi tu głupot o uczciwości.
Napisano
Do ŚM gdybyś uważnie prześledził rozwój tego tematu to zauważyłbyś że przerodził się on w prywatną rozmowę. A swoją drogą skoro lubisz obrażać innych na forum to ciekawe gdzie kupiłeś swój chip ze sztuczną inteligencją , a może go gdzieś wykopałeś. Kolega mówi żebyś podał adres to poobrażamy się bez świadków.
Do Posta - jeżeli wybierasz się do Głogowa to teoria nie wystarczy . Teren jest mocno przetrzepany.
Do ONA masz rację że rożnica się już zatarła lecz nie wszyscy tym handlują (istnieją kolekcjonerzy )
Ogólnie - polisjant to też człowiek i może mieć zainteresowania podobne do naszych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie