Skocz do zawartości

smętek

MaTi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Swoją drogą pan Heniu mógłby zamieścić na necie taką najmniejszą choćby stronkę z info nt. kontaktu do siebie i o sprzęcie bo podobne posty pojawiają się notorycznie. Jak kiedyś na stronie Dark'a zamieściłem ogłoszenie o sprzedaży HS-3 to jeszcze pół roku później ludzie prosili mnie o adres i telefon.

PS. Pojutrze jadę do Wawy w sprawie naprawy, życzcie mi powodzenia bo jak wykrywacz mi nie ożyje" to zdechnę z nudów. Pozdro.
Napisano
Siema Voucur !

Prośbeńka - jak możesz to wpytaj Senior Enrico Smętico w temacie tunningowania dyskryminacji - czy ma coś w zanadrzu, a jeżeli tak to za ile ( i czemu tak drogo) i daj cynk na priv.
Mógłbym zadzwonić ale na żywo lepiej się rozmawia ...

Ps. Wjedź w drogę, która skończy się ślepo i vis a vis dużego parkingu będzie inna brama - to tam ;-)

Pozdrawiam !
Napisano
Dzięki za info, znajdzie się jakoś:) Co do tunningu dyskrymy postaram się dowiedzieć jak sprawa się ma.

Pozdrawiam, Voucur .
Napisano
Nieprawda. Pan inżynier nie potwierdza tej informacji. Powiedział w ogóle że ci którzy narzekają na dyskrymę w jego wykrywaczu prawdopodobnie chodzą na automatyku który wg niego powinno stosować się tylko w uzasadnionych przypadkach. Jedyny przewidziany tuning to rurka aluminiowa, która niedługo przestanie być rurką - ma być teraz profil kwadratowy. Pozdro.
Napisano
Aha. To już wszyscy jesteśmy mądrzejsi. W sumie ma trochę racji ale ja sie nie wypowiadam bo nie używaem innych sprzętów - także nie mam skali porównawczej.
Wiem tylko, ze chodząc na dyskryminacji między 3,5 a 4,5 wyciągam odamki wilekości bagnetu, a na łuskach pod ziemią wyje, a na ziemi nie wyje.
Jeszcze coś - mam go dopiero od listopada - więc mam jeszcze trochę czasu na opanowanie obsugi machiny.

Pozdrawiam i dzięki za info ...
Napisano
hs-3 Warszawa 022- [xx reklama xx] do godz 16 pozdrawiam.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Bocian 15:44 11-02-2005
Napisano
Kocur, no skoro od listopada to masz jeszcze trochę czasu na to żeby się doszkolić bo mnie to zajęło jakieś pół roku;) Niemniej naprawdę warto. Za naprawę dużo nie zapłaciłem i w ogóle pan Heniu bardzo miły człowiek, oprócz serwisu zostałem poczęstowany kawką (po dość długiej trasie przydała się) i można było pogadać o ostatnich znaleziskach. Na Ponikkowskiego faktycznie dość ciężko trafić za pierwszym razem ale nie jest niewykonalne.

Pozdrawiam. Voucur
  • 3 weeks later...
Napisano
Możecie mi podać na priv namiary na pana Smętkowskiego? Tak zachwalacie HS że zaczynam mieć wątpliwości czy kupować zachodni sprzęt a chcę zmienić wykrywkę.
Napisano
I jeszcze cos ... robilem wczoraj testy na blacie w pokoju. Kolega ( pni ) zasugerowal mi zebym sprawdzil dzialanie z sygnalem wiodacym na dyskryminacji 3,5 - 4. Wyniki sa imponujace - zasieg wzrosl niemal o 5-8 cm. Robilem testy na obraczce, lusce od M98 i od Ila no i na pilniku do paznokci. Jak ten cholerny snieg stopnieje wyskocze w teren i sprawdze juz normalnie. Ale co ciekawe - do duzych fantow ( luska od Ila i dziurkacz biurowy ) nie ma takich roznic w zasiegu jak z w przypadku mniejszych przedmiotow jesli chodzi o sygnal wiodacy. Czyli z tego wniosek, ze mozna z sygnalem wiodacym spokojnie ruszac na monetki i kolor ( nawet na dyskryminacji miedzy 5 a 6 na zasmieconym terenie, natomiast w przypadku konkretnej militarki lepiej zmniejszyc na 3,5 - 4 i bez sygnalu.
Podejrzewam ze jeszcze zmienie zdanie bo w sumie nie dokonczylem testow. W Tv zaczelo sie M jak milosc " i piszczenie wykrywki zostalo niemile ocenione przez moja zone ... No i nie bez znaczenia pozostaje fakt ze robilem je w powietrzu.

Pozdrawiam - kocur !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie