Guest Posted March 3, 2002 Share Posted March 3, 2002 Chciałbym się latem wybrać na Ukrainę poszperać. Może są jeszcze inni desperados co by się wybrali?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 3, 2002 Share Posted March 3, 2002 byłem na ukrainie 2 razy - jest normalnie , co do szukanie sprawdziłbym tamtejsze prawo - policji jak mrówek więc na pewno zainteresuje ich człowiek z wykrywaczem - no i prawie na pewno oficjalnie nic stamtąd nie wywieziesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 3, 2002 Share Posted March 3, 2002 wstępnie rozmawiałem z naszym konsulem we Lwowie. Może pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 3, 2002 Share Posted March 3, 2002 mam jakieś kontakty na ukrainie - moja firma ma am oddział , mam również adres Polaków we Lwowie gdzie spaliśmy 3 USD za dobe w razie czego pisz , swoją drogą polecam wyjazd na ukrainędla zwykłego pozwiedzania tym bardziej że w przemyślu można dostać reprinty map Lwowa z 1939 roku rewelacja , poza tym tanie piwo ładne dziweczyny i spod każdego odpadającego tynku wychodzą polskie napisy - spokojnie dogadasz się po polsku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 3, 2002 Share Posted March 3, 2002 nick zobowiązuje... Mówicie, że można dostać po łbie?. Czemu nie! :)))))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 4, 2002 Share Posted March 4, 2002 No tak, jest ryzyko, jest zabawa. Czy sam Lwów ? nie wiem, może jeden dzień. Raczej połowa odległości między granica a Lwowem. A moze na Zbrucz? Stara granica? Jest kilka pomysłów. Myślałem o wyjeżdzie na 2-4 dni, zależy od miejsca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 4, 2002 Share Posted March 4, 2002 Jeśli niebyło by to bardzo drogie to teżbym pojechał.Awogóle to z jakich okolic jesteście? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 5, 2002 Share Posted March 5, 2002 witam desperatów . można się zaciągnąć na listę startową ?w rozsądnym terminie z milą checia bym pojechal a ha jestem z wawypozdrawiamwittman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 5, 2002 Share Posted March 5, 2002 No cóż, bawiłem na U. półtora roku temu, także w okolicy Zbrucza i dalej i uważam, że na wypad z Polski jest to za daleko, jak na ukraińskie realia (weźcie np. pod uwagę, że będzie was kasował na kilka{naście} USD każdy patrol, nomen omen, DAJ), czas dojazdu od granicy także jest niewąski, choć okolice piękne i bardziej warte zwiedzania niż latania z wykrywaczem. Ale, co kto lubi... :-(Teren nadzbruczański jest niewątpliwie niewyeksploatowany i można liczyć na zabytki nie tylko z XXw wojen, ale np. XVII w (np. wojny z Turcją 1672-1799), konfederacji barskiej a nawet rzymskie (wiem gdzie, ale nie powiem). Duży skarb z ok 600pne znaleziono w Michałkowie n/Niczławą w końcu XIXw, trafił on potem w części do muz. Dzieduszyckich we Lwowi.:-)))Drugowojenne walki - liczyłbym głównie na polsko-niemieckie - Lwów i prawe skrzydło wojsk polskich wycofujących się ku granicy, np. ze Stryja w ciągłym niemal kontakcie z Niemcami. Z RKKA - Lwów i może okolice Tarnopola (?). No i rok 1944. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 6, 2002 Share Posted March 6, 2002 ja jestem z Wawy. Może by się spotkać kiedyś na jakimś piwku .. albo wyjeżdzie pod Warkę czy Ryczywół ? Zbrucz to rzeczywiście kawał drogi. Plan do ustalenia. Termin tym bardziej. Ale raczej po maju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 10, 2002 Share Posted August 10, 2002 Jeśli chodzi o Ukrainę to się nie wybieram (jak na razie), ale mam bardzo ciekawy temat - na terenie dawnego obszaru przedwojennej Polski (obecnie Ukraina) znajdują się zakopane częsci, dokumenty itp. enigmy, wycofującego sie wywiadu polskiego. Jeśli jesteś zainteresowany to zostaw wiadomość do Ambrozola (temat-Ustka, Kołpbrzeg .... z dnia 11.08.02) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.