janushew Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 Witajcie!!! Taki drobiazg znaleziony 150 km od Gdańska. pozdr
bastus0 Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 ..witam oczywiście jaja sobie robisz ze nie wiesz?....10 fenigów WMG Wolne Miasto Gdańsk...rok 1932..średnica 21,5....3,5 g wagi....B-Al....rant gładki....cena stan IV 15 zł.....hehe bastus
malarz Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 Dokładnie to 10 fenigów, rok 1932, miałem taką w 3 klasie i opchnołem za 89 zł malarz
janushew Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 Tak, trochę jaj! A zobaczcie, że tu od pewnego czasu panuje zastój na tym forum. To bylo tak dla odświeżenia, pogoda ??? pozdrawiam
ubenfurer Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 ZIMA NIKT NIE KOPIE PO POLACH zA MONETAMI BO WIEJE MROZEM.ABY DO MARCA TO SOBIE ODBIJE TEN STRACONY CZAS:)
Romel79 Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Gdyby na giełdach staroci można było znaleźć pewne orginalne monety to ludzie by pisali, ale od jakiegoś czasu obserwuje masowe zalewanie rynku bardzo dobrymi podróbkami (nawet wrzerki maja podrobione o patynie nie wspominając) - dlatego właśnie zrezygnowałem ze zbierania monet - zrobiły się drogie i trudno rozpoznać podrubki.pozdro
ubenfurer Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Po co rezygować ,przecież moneta wykopana z ziemi jest oryginałem ...
Romel79 Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Z ziemi żeczywiście jest orginałem (choć nie zawsze), ale co ma zrobić ktoś , kto w swoim życiu znalazł zaledwie 2 monety wdodatku przypadkowo, i zdążył wyżebrać od znajomych wszystko co mieli ??? Narazie monety mam w fazie zawieszonej - brak kasy , brak czasu , wiele innych zainteresowań pochłaniających wolny czas, ale zamierzam do tego kiedyś wrucić - ciągle mam moją pierwszą monetke - grosz SAP , grosik na szczęście :)pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.