Boruta Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 Jak scalić dwa przegniłe kawałki. Po czyszczeniu się rozleciała na pół w poprzek po środku mniej więcej. Od mannlichera. Za tydzień wstawię fotkę.Pozdrawiam
Cyrograf15 Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 W sklepach motoryzacyjnych są zestawy do napraw karoserji-żywica + mata szklana. Potem szpachla i farba. Ale czy warto?Wojtek
Boruta Napisano 1 Luty 2005 Autor Napisano 1 Luty 2005 Mam matę, żywicę też, tylko czy to się da ładnie zrobić? Myślę, że warto i na pewno to jakoś zrobię.Pozdrawiam
Cyrograf15 Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 Do środka upchaj worki foliowe, tak aby żywica nie naciekła i dało się je potem wydobyć! Szlifuj papierem ściernym przyklejonym do kawałka deski. Straszne świnstwo to szlifowanie.Wojtek
Boruta Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 Nie mogę wyjąć dławika i nie chcę, myślę, zeby to jakoś podkleić od spodu tekturą lub czymś, a potem na wierzch jakąś tkaninę i żywicę.Pozdrawiam
Cyrograf15 Napisano 7 Luty 2005 Napisano 7 Luty 2005 W moim zdecydowanie mniej agonalnym stanie metoda sprawdza się. Od góry mata + żywica(pierwsz warstwa). Z boku widaać sito", tak wyglądała całość. Teraz muszę wykonać drugą warstwę na części nie pokrytej, zachodzącą na pierwszą i ponownie szlifować. Następny etap to szpachla, szlifowanie i malowanie. Na dole klocek do szlifowania. Cała zabawa w celach poznawczych bo innego sensu tu nie ma. Taniej i prościej kupić coś takiego w lepszym stanie.POWODZENIA!Wojtek
Boruta Napisano 8 Luty 2005 Autor Napisano 8 Luty 2005 Ja spróbuję z cienką tkaniną, może ubytki od spodu podkleję tasmą i na to położę tkaninę, coby się nie zapadło.Dzieki i pozdrawiam (post ten mnie trochę mobilizuje, bo ta pochewka już półtora roku się wyleżała).
Boruta Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 Tak wygląda po połataniu i scaleniu, zastanawiam się, czy tylko do środka wejdzie bagnet. Jak zaschnie, to ją przeszlifuję, jeszcze raz zażywicuję wieksze dziury, a resztę wykończę szpachlą.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.