michałł Napisano 29 Styczeń 2005 Autor Napisano 29 Styczeń 2005 Potrzebuję pomocy, szukam i szukam i tylko oczy bolą.Interesuje mnie jakie sa wymiary smigła od Junkersa 88 ?Może jakis link?Albo ktoś z szanownych forumowiczów ma jakies rysunki i mi zacytuje? Bo umnie z literatury ciężkiej tylko czołgi i artyleria a lotnictwa jak na lekarstwo.Jak poznam wymiary to juz będę pewien i może wrzucę jakieś fotki.Pozdrawiam i przypominam ,że -jak śpiewał ktoś a zima kiedyś musi odejść" - ostrzcie łopaty! Michał
Arado Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Śmigło miało średnicę 3,42 m. Czyżbyś może posiadał takowe ? Pozdrowienia Fundacja Fort-Rogowo M.Huryn
michałł Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Wielki dzięki !!Wygląda na to ,że to jest to.Wieczorem strzelę fotki.Pozdrawiam. Michał
michałł Napisano 6 Luty 2005 Autor Napisano 6 Luty 2005 To własnie to śmigiełko wys. 215 cm (postawiłem córkę w roli skali ,córka ma 136 cm).Pzdr Michał
michałł Napisano 6 Luty 2005 Autor Napisano 6 Luty 2005 i jeszcze dół (niestety nie wyszły sygnatury malowane na samym śmigle)
searcher Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 Piękna sztuka..Po stanie wnoszę,że pochodzi z demontażu...Czy mógłby szanowny kolega uchylić rąbka tajemnicy w jakich okolicznościach śmigło powiększyło jego kolekcję..?Może coś więcej oprucz śmigiełka..? :-)pozdrawiamsearcher
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.