gumiś Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 Witam.Mam pytanie ,czy może już ktoś testował ten sprzęt?Proszę o recenzję.
past Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 chyba oficjalnie jeszcze go nie ma w Polsce (dystrybutor będzie miał go za kilka tygodni) chyba że ktoś kupił w stanach. Też jestem ciekawy bo cena jak na Garretta niezła . Tylko ten kolor :-))
Soul_Storm Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Dzwoniłem do W-wy i sprzet jest ale nie potrafili jeszcze nic powiedzieć o nim konkretnego.Cena1290. Co do koloru to kompletny niewypał. Tez o nim myśle.
andarian Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Witam. Widze, ze wiele osob jest zainteresowanych tym modelem. Cena w Wa-wie niczego sobie ( 400 pln drozej anizeli w Krakowie no ale co stolica to stolica :P) . Jesli chodzi o kolor to do wszystkiego da sie przyzwyczaic (aczkolwiek na moj gust nie jest wcale taki zly, na zdjeciach sie prezentuje gorzej niz w rzeczywistosci). Wyniki testow udostepnie jak tylko beda gotowe (wolimy by zostaly zrobione obiektywnie, przez specjalistow ). Pozdrawiam, Grzegorz Talar, Talcomp, Krakow.
jano Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Ja jestem w posiadaniu tego sprzętu, ale ze względu na warunki atmosferyczne nie przeprowadzałem jakichś specjalnych testów.
past Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 jano jeśli mas ACE 250 zrób może prosty test w powietrzu na kilka monetek.
jano Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 Jako laik w zakresie testów powietrznych trochę bałbym się przeprowadzać badania, które mogłyby kogoś później wprowadzić w błąd. Z tego co mi wiadomo to autoryzowany przedstawiciel Garretta w Polsce przeprowadzi je ok. 7-10 lutego. Ja próbowałem trochę w domu, ale tu wszystko piszczy: kable w podłodze, ścianach, sprężyny w sofie itd.itd.
proscan Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 Witam,Mam obiecany egzemplarz ACE 250 do pooglądania" już w tym tygodniu.Mogę zrobić testy na monetach amerykańskich, tak aby porównać z tym na stronie Darka.Oczywiście kiep ten kto przy wyborze wykrywacza sugeruje się tylko testami w powietrzu (i to robionymi w zamkniętym pomieszczeniu). Jest to tylko jeden z bardzo wielu czynników (i to wcale nie najważniejszy) mówiących o przydatności i skuteczności wykrywacza.Nie wiem czy upublicznię te testy (bo nie chcę kolejnej awantury), ale na priva nigdy nie odmawiam swojego komentarza.pozdrawiam,proscan
past Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 niby testy w powietrzu są wątpliwej jakości , z drugiej strony jest jakaś porównywalność. Idealnie jest wziąść kilka wykrywek i sprawdzić w tym samym terenie na tych samych dołkach. Choć i to nie będzie idealne.
Edik Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 Witam!Dobrze ma Proscan, że może sobie czasami „pooglądać” różne wykrywacze... :-)Jednak ja bym delikatnie sugerował żeby zrobić jeszcze test dla 1gr i 5zł. To polskie monety o „skrajnych” nominałach i wielkościach.Jednak moim skromnym zdaniem test w powietrzu mówi dużo o wykrywaczu. Przede wszystkim pozwala zobaczyć – a może raczej usłyszeć – czy wykrywacz jest stabilny. Test w zamknietym pokoju to prawie jak test w mocno zmineralizowanym gruncie...:-)No i ja bym nie wachał się takich testów upublicznić – skoro wcześniejsze upublicznienia miały miejsce na stronie Dark’a. Oczywiście, z krótkim opisem metodyki testu.Pozdrawiam.Edik
nikt Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Witam! Popieram Edika w całej rozciągłości . Z małym uzupełnieniem : test w zamknietym pokuju ma się nijak do testu w mocno zmineralizowanym gruncie " pozdrawiam .
past Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 dla kolegów anglojęzycznych polecam link jaki przedstawiciele garreta podali na forum poszukiwanieskarbow. Jest to link do dyskusji na forum -- dle mnie ciekawa. Pozwala sobie wstępnie wyrobić opinie , ale i tak czekam na testy , szczególnie jak pisze nikt w terenie zmineralizowanym
P.D Napisano 9 Luty 2005 Napisano 9 Luty 2005 Do Proscana!!Mam wielka prosbe,jesli obejzales juz GaarrettACE 250,prosze o wszelkie sugestie na miela,mam problem z poczta wiec musialem posluzyc sie forum!moge jedynie odczytac meila!podaj jak z jego zasiegiem na nade przedmioty,stabilnoscia pracy..i wszelkie inne sugestie!Z GORY DZIEKUJE!Pawel
proscan Napisano 9 Luty 2005 Napisano 9 Luty 2005 To masz taki sam problem jak ja. Tylko mogę czytać emaile.Testowałem jedynie w pomieszceniu na monetach. Trudno powiedzieć więcej ponad to co już zamieściłem na ten temat.Moich opinii subiektywnych raczej nie będe upubliczniał. Zbyt wiele emocji towarzyszy wprowadzeniu tego modelu na rynek.pozdrawiamproscan
P.D Napisano 9 Luty 2005 Napisano 9 Luty 2005 Do Proscana.Zle zformuowalem moja wczesniejsza wypowiedz,nie moge wyslac meila poprzez forum Odkrywcy,gdyz odrazu wyskakuja mi jakies wirusy!a nie znam Twojego adresu emeil,zeby posluzyc sie sama poczta..noi wlasnie dlatego posluzylem sie forum odkrywcy!jesli mozesz napisz na priv co bys wybral Ultre czy ACE250 i dlaczego..bede bardzo wdzieczny! Pawel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.