Skocz do zawartości

karabiny

MaTi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
GEWEHR 98 (niemcy)
cięzar 4,1
kaliber 7,92
długość lufy 740 mm
zasilany 5 naboi
prędkość wylotowa 870 m/s
przyrząd celowniczy ustawiany do 2000m
pozdro
Napisano
witam
no i prosze Jaca2003 zawsze czujny nasz lokalny "koloryt :)" cytuje kolege bociana :)
pozdro i bez urazy
Napisano
FG 42
cięzar 4,5
kaliber 7,92
długość lufy 508 mm
zasilany 20 naboi
szybkostrzelność 750 strzałów na minute
prędkość wylotowa 762 m/s
przyrząd celowniczy ustawiany do 1200m
pozdro
Napisano
A moze zamiast ogłaszac konkursy typu co jest the best zaproponowac jakiś fajowy watek?Nasza historia jest naprawde ciekawa i moim skromnym zdaniem porównywanie czegokolwiek w postepie technicznym lat 39-45 nie ma najmniejszego sensu a dla niektórych stanowi tylko większą cyfre przy nicku.Jezeli się z tym nie zgadzacie to Bocian z radością wywali i posta i mnie ale moje zdanie i tak przedstawiam.
Pozdrawiam
Napisano
Zwłaszcza numery przy twoich bzdurnych zapełniających fraternizerskich i nic nie wnoszących postach szlachetny Jaca2003 z liczba 1023 czy jakos tam, jestes wyjątkowym przykładem geniuszu występujący tu w roli mentora, akurat wątpliwej jakości.......
Napisano
najlepszy był fg 42 były w nim pozbierane wszystkie najlesze elementy z wszystkich broni najlepsze było przesunięcie maazynka do tyłu co wydłużyło długośc lufy i zwiększyło celnośc
Napisano
Kolego Bury powinienes zmienić nick na burak i to najlepiej z cyfrą jeden.Wyskakujesz z opinia a nawet nie masz smiałości podac maila zeby takie posty jak ten nie raziły w oczy na forum.Jesli chcesz mi cos przekazac to mój adres jest pod nickiem.Zrób to samo i go tam umieśc.
Pozdrawiam
Napisano
Apropos karabinów i broni II św w ogóle to polecam stronkę kolegi Whatfora.Kopalnia wiedzy i misterium pracowitości.Pod giwerologią znajdziecie opisy,budowę,a nawet dzwięk i filmiki.Pzdr
Napisano
Problem w tym, że Jaca2003 ma rację. Co lepsze PzKpfw I z 35roku czy PzKpfw VI Konigstiger z 45 r? A ja uważam że najlepsze były guziki gaciowe WH modell 33 ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie