Witam w trakcje z jednych ostatnich wypraw (kiedy jescze nie było śniegu)między Jelenią Góra a Dziwiszowem w starej wypalonej wierzbie miałem sygnal i odnalazłem coś takiego ?.Przedmiot jest okrągły z metalu (miedz lub brąz)posrebrzany.O wymiarach 53mm o wysokości 15mm.Na czole tego przedmiotu wpisany jest napis :HARTAU-HERMANN SCHUBERT w środku tego napisu jest 5 ramiena gwiazda (świecąca z promieniami).Z boku tego przedmiotu jest napis Frankonja-Orginal.Od środka widoczne jest ślad po lutowaniu. Proszę o mozliwość ustaleni co to jest, do czego służył i skąd może pochodzić.Proszę o kontakt.Wierze w Was!
Pytanie
J23
Witam w trakcje z jednych ostatnich wypraw (kiedy jescze nie było śniegu)między Jelenią Góra a Dziwiszowem w starej wypalonej wierzbie miałem sygnal i odnalazłem coś takiego ?.Przedmiot jest okrągły z metalu (miedz lub brąz)posrebrzany.O wymiarach 53mm o wysokości 15mm.Na czole tego przedmiotu wpisany jest napis :HARTAU-HERMANN SCHUBERT w środku tego napisu jest 5 ramiena gwiazda (świecąca z promieniami).Z boku tego przedmiotu jest napis Frankonja-Orginal.Od środka widoczne jest ślad po lutowaniu.
Proszę o mozliwość ustaleni co to jest, do czego służył i skąd może pochodzić.Proszę o kontakt.Wierze w Was!
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.