Skocz do zawartości

Freiwillige Crew vol.II

Martino

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ostatnio byłem raz 2 godziny. z ciekawszych rzeczy to tylko carska plomba mała z orłem? z 1911 roku, niemiecki kropki" guzik, sporo łusek, jedna łuska mauserowska bez bicia, 10 kopiejek srebrne z 1879 roku i tylko jakieś dziwne blaszki bez bić + coś" okrągłe. pozdrawiam.
krzysiek.
  • Odpowiedzi 252
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Franek - ten herb na pieczątce to gmerek rzemieślniczy albo miejski ,w każdym razie nic do pewnej identyfikacji.
Zwierzu & Piekarz - co tam kopiecie?
Ja będę w domu w piątek ,tak więc w sobotę od rana proponuję wypad w teren.
Z tego co wiem ojciec kopie pod moją nieobecność - austr.-węg. nieśmiertelnik i srebrne 10 gr z 1840 r. :)

bjar_1
Napisano
Witam.
Właśnie wróciliśmy z lasu.Trafiłem mosiężną za rany",kompletną ze szpilą i mocowaniem.Poza tym słabo...
Ale dobrze jest!!
FRANEK TRZYMAJ SIĘ!!!
Pozdrawiam
Zwierz
Napisano
Dziś stalowa klamra WH,cała łyżka z gapą,szpila od celty i okrpnie pogryziona głowa przez meszki...Ale i tak było O.K!!
Pozdro do dalekiej Szkocji!!!
Zwierz
Napisano
Bjar!
Dostałem smsa.
/HIWI/ 14/GREN. RGT.442
5SCH.RES.FLAK ABT 642
2/INF.ERS.BTL.514- tu chyba 10 sztuk
Nie dostałem nic z 23DArtPlot i Rony...Może jeszcze przyjdzie.
Pozdrawiam
Zwierz
Napisano
Okej ,dobre i to. Napisz mu ,żeby resztę spisał i dosłał.

/Hiwi/ 14./Gren.Rgt.442 - ze 168 DP ,rozbitej na płd od Kielc

5.Sch.Res.Flak.Abt.642 - poszukam jeszcze

2./Inf.Ers.Btl.514 - z Drezna ,w 1944 r. jako Gren.E.u.A.Btl.514 w Division Nr.480

pzdr

bjar_1
  • 3 weeks later...
Napisano
Franek!Dzięki za pozdrowienia!Oprócz tego do Ci pisałem wyszła blaszka 6./ J.R. 110/neu Freiwi.Bede Cię informował,nie bój żaby...Prawdopodobnie smsem ale troche one drogie do tej Szkocji.
Do ekipy:
Też macje serdesczne pozdro od Frania!!!
Pozdrawiam
Zwierz
  • 3 weeks later...
Napisano
A żeby byc precyzyjnym to moja Aga dwie,ja jedną.
Franio.Zycze Ci powodzenia i wszystkiego najlepszego na obczyznie.A gdzie znalezlismy blachy dowiesz sie jak przyjedziesz.

Zwierz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie