Skocz do zawartości

Freiwillige Crew vol.II

Martino

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ekipe.
Jestem już zdegustowany tym śniegiem!!!!!
Sypie,sypie i sypie!
Podejrzewam że pokopiemy moze za miesiąc...
Bjar!!!
Fotek Ci nie wysłałem bo wiesz jak jest u mnie z tym netem.Trzeba w końcu założyć te stałe łącze.Franek Ci puści.
Ale jestem wk... na tą pogode!!!!!!
Pozdrawiam
Zwierz
  • Odpowiedzi 252
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zwierzu. Przecież jak to pisałeś - Fotek Ci nie wysłałem bo wiesz jak jest u mnie z tym netem.Trzeba w końcu założyć te stałe łącze.Franek Ci puści" ,straciłeś tyle czasu co wysłanie fotek do mnie. Ech...utrudnianie życia...
Franek - proszę o te fotki!!!!

pzdr

bjar_1
Napisano

Marcin te mapy ,to wojskowe mapy topograficzne ,skala 1:50000 ,z połowy lat 80-tych :

CD1 - dawne woj. słupskie ,koszalińskie ,gdańskie ,szczecińskie ,kawałek bydgoskiego ,kawałek ówczesnego NRD :) ,białostockie

CD2 - dawne zielonogórskie ,legnickie ,leszczyńskie ,poznańskie ,kaliskie ,jeleniogórskie ,wrocławskie ,konińskie ,sieradzkie ,łódzkie ,płockie ,skierniewickie ,piotrkowskie ,radomskie ,st.warszawskie ,siedleckie ,bialskopodlaskie ,lubelskie ,chełmskie...i dalej nie chce mi się przeglądać ,masz obrazek - niebieskie = 1 CD ,zielone = 2 CD ,pomarańczowe = 3 CD. Wychodzi na to ,że mamy całą polskę :)

pzdr

bjar_1

Napisano
Witam Ekipę !

Bjar ! Historia bitwy po angielsku super sprawa-mam nadzieję,że dokładnie sprawdziłeś fachowa nomenklaturę :)
W księdze gości niejaki Honker pisze,że ma jedną blaszkę z terenu kotła-podał swojego e-maila więc można poprosić Go o fotkę lub chociaż bicia.A może już to zrobiłeś ?
Wpisał się też jakiś Wuka-kto to jest Polewany ? :)))))))
Mam nadzieję,że będzie jakiś pożytek z tych map ? Ale dobre są ,dobrę ?:)))))))))
Napisz jak poszła giełda -tzn.bez wdawania się w szczegóły czy poszły moje graty.
Dzwoniłem do Franka-być może doczekam się audiencji jutro lub w poniedziałek :)Dam Ci znać jeżeli będę miał coś dla Ciebie.
Wracając do tematu map daj znac czy są dokładne i czy jest sens kręcić się za czymś starszym np w skali 1:25000

Pozdro dla Wszystkich !

-Martino

P.S Jeżeli wyszperałeś na kompie jakieś fotki ze sztuką okopową lub masz nowe zdjęcia bagnetów to dorzuć do wątków.

P.S II Dzwonił do mnie wczoraj Pan Janek-dostał fotki,które Mu wysłałem.Przesłałem je też na e-mailowy adres Pana Wiesława ale nie mam pojęcia czy doszły.Pan Janek wybiera się w chlebowe strony" ale dopiero za jakieś 3-4 tygodnie bo znowu złapał stan zapalny ;)
Macie od Niego pozdrowienia !

-Narx !
Napisano
Witam pana! Nomenklaturę sprawdziłem ,nawet fajnie wygląda nie? Fajnie ,fajnie? :) Do tego kolesia pisałem ,narazie bez odzewu. Polewany ,to może Franek? Giełda jeszcze nie wiem jak ,bo ojciec nie dotarł. Spróbuj te fotki Franka załatwić i mi posłać ,bo jak widzisz z resztą ekipy ,oprócz Ciebie nie można się dogadać... Mapy są spoko ,tylko czarno-białe ,pozatym INTERESUJĄCE nas okolice mamy na tych przedwojennych od Jakuba ,przydało by się coś 1:25000 tego terenu.
Dobrze że pan Janek dostał fotki :) Trzymaj rękę na pulsie co i jak!

Michał z.t.j. bjar_1
Napisano
Na giełdzie ogólnie może byc podobno - ojciec kupił polaczka wz.24 strychowy ,bez pochwy ale nawet niezły i niemiecki paradny wzorowany na KS98 ułamany. Ogólnie nic twojego nie poszło.

bjar_1
Napisano
Witam ponownie !

Bjarzynka-mam już mapy 1:25000 Interesujących nas okolic !Opracowane są na podstawie map 1:10000 z początku lat 80-tych.Musimy je dokładnie przestudiować.
Z tego co wiem to Franco wysyłał Ci już te fotki-sprawdziłeś wszystkie konta e-mailowe ? :)Jeżeli jednak nie doszły to jak tylko się z Nim zobaczę to na pewno poruszę tą kwestię :)Jego teraz nie mam w chacie-będzie jutro lub dopiero w poniedziałek.
P.S Mam też mapy 1:25000 terenów gdzie dowódzca kazał wszystko zakopać...blaszki też" Spoko co nie ? Ale spoko ? :)))

Pozdro&Narx !
Napisano
Oj fajnie ,fajnie :) Franek może i wysyłał ,ale nie dosłał ,bo ich nie mam. W ten sposób przeciągnie się wstawienie ich na www. ... Tam ,gdzie dowódca kazał wszystko zakopać...blaszki też" także poszperamy panie Marcinie ,tylko tak wiesz jak ,rozumisz :)
Napisano
Wysłałem dziś na wyrazne życzenie Pana Janka fotki z lasu na e-mailowe konto Pana Wieśka i porosiłem o potwierdzenie czy doszły (nawet SMS-a szrajbnąłem:) ale cUś się doczekać nie mogę-widocznie uskuteczniają we dwóch jakiś bój spotkaniowy...:))
Odezwę się jutro.

Pozdro&Narx !
Napisano
Dobra HIWI ,dziś wybywam do Piotrkowa. Jakbyś coś z łusek mi załatwił (w co wątpię...) to daj znać przez SS-mana ,to zjadę na weekend. Ogólnie bryndza ,wczoraj doszedł mi jeden Mosin z 1913 i tyle... Do usłyszenia tudzież zobaczenia! :)

bjar_1
Napisano
Bjar !

Dla ułatwienia wstawienia na stronkę symbolu 20.Pz.Gren.Div wrzucam linki:

http://www.odkrywca-online.pl/picsforum5/1_copy66.jpg
http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Lab/1167/marks6.html

Pozdro !
Napisano
witam
Zwierzu spójrz tutaj jest twoja tarcza z lwem
http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=1735&mm=3&xb=1&vd=1
Bjar - smętny wziął dla cie łuski - smutno mi bez nich :(
może jakieś ci sie przydadza
narka hey
Napisano
Franek-Ty to lepiej napisz Zwierzowi SMS-a bo On przez ten VAT na internet to komputer omija łagodnym łukiem :))))
Widzę,że dokładnie przewertowałeś stronkę pepiczków :)-dobra robota !
P.S Kurczę-zapomniałem zabrać od Ciebie jednej rzeczy...-znajduje się na górnej półce w szafce za szybą.
Przywiez mi ją jak będziesz jechał na wiochę :)))))))))
Tak się jakoś składa,że niedługo mam urodziny :))))))
P.S II Sprawdz wpis na naszej księdze gości-wpisał się jakiś szczery warszawiak !

Pozdro&Narx !
Napisano
FRANEK - było mu dać wszystkie te łuski ,jakoś byśmy się dogadali - wiesz że jestem ześwirzony na ich punkcie :)
MARCIN - dzięki ,że coś od dla mnie od Franka wyrwałeś ;)
PANOWIE - ŚNIEG NAM TOPNIEJE (przynajmniej w Piotrkowie!). Wracam do domu w next wtorek lub środę ,wpadnę do Cię jak wrócę!

hej!

bjar_1
Napisano
hey
Zwierzu tu masz zastosowanie swojej blaszki z lwem :http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=1415&mm=3&xb=1&vd=1
Ja bede na wsi ok środy - może jakiś wypad w teren?
narka hey

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie