aaaa.gggg Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 Witam ekipe.Jestem już zdegustowany tym śniegiem!!!!!Sypie,sypie i sypie!Podejrzewam że pokopiemy moze za miesiąc...Bjar!!!Fotek Ci nie wysłałem bo wiesz jak jest u mnie z tym netem.Trzeba w końcu założyć te stałe łącze.Franek Ci puści.Ale jestem wk... na tą pogode!!!!!!PozdrawiamZwierz
bjar_1 Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 Zwierzu. Przecież jak to pisałeś - Fotek Ci nie wysłałem bo wiesz jak jest u mnie z tym netem.Trzeba w końcu założyć te stałe łącze.Franek Ci puści" ,straciłeś tyle czasu co wysłanie fotek do mnie. Ech...utrudnianie życia...Franek - proszę o te fotki!!!!pzdrbjar_1
franek164 Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 heyno i jak Bjar fotki doszły?trochę warzą mam nadzieję że nnie zapchałem ci skrzynkinarka hey
bjar_1 Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Siema! Wojtek - fotek nie mam ,spróbuj jeszcze raz ,ewentualnie wstaw je do tego wątku. pozdrawiambjar_1
bjar_1 Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Marcin te mapy ,to wojskowe mapy topograficzne ,skala 1:50000 ,z połowy lat 80-tych :CD1 - dawne woj. słupskie ,koszalińskie ,gdańskie ,szczecińskie ,kawałek bydgoskiego ,kawałek ówczesnego NRD :) ,białostockieCD2 - dawne zielonogórskie ,legnickie ,leszczyńskie ,poznańskie ,kaliskie ,jeleniogórskie ,wrocławskie ,konińskie ,sieradzkie ,łódzkie ,płockie ,skierniewickie ,piotrkowskie ,radomskie ,st.warszawskie ,siedleckie ,bialskopodlaskie ,lubelskie ,chełmskie...i dalej nie chce mi się przeglądać ,masz obrazek - niebieskie = 1 CD ,zielone = 2 CD ,pomarańczowe = 3 CD. Wychodzi na to ,że mamy całą polskę :)pzdrbjar_1
Martino Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 Witam Ekipę !Bjar ! Historia bitwy po angielsku super sprawa-mam nadzieję,że dokładnie sprawdziłeś fachowa nomenklaturę :)W księdze gości niejaki Honker pisze,że ma jedną blaszkę z terenu kotła-podał swojego e-maila więc można poprosić Go o fotkę lub chociaż bicia.A może już to zrobiłeś ?Wpisał się też jakiś Wuka-kto to jest Polewany ? :)))))))Mam nadzieję,że będzie jakiś pożytek z tych map ? Ale dobre są ,dobrę ?:)))))))))Napisz jak poszła giełda -tzn.bez wdawania się w szczegóły czy poszły moje graty.Dzwoniłem do Franka-być może doczekam się audiencji jutro lub w poniedziałek :)Dam Ci znać jeżeli będę miał coś dla Ciebie.Wracając do tematu map daj znac czy są dokładne i czy jest sens kręcić się za czymś starszym np w skali 1:25000Pozdro dla Wszystkich !-MartinoP.S Jeżeli wyszperałeś na kompie jakieś fotki ze sztuką okopową lub masz nowe zdjęcia bagnetów to dorzuć do wątków.P.S II Dzwonił do mnie wczoraj Pan Janek-dostał fotki,które Mu wysłałem.Przesłałem je też na e-mailowy adres Pana Wiesława ale nie mam pojęcia czy doszły.Pan Janek wybiera się w chlebowe strony" ale dopiero za jakieś 3-4 tygodnie bo znowu złapał stan zapalny ;)Macie od Niego pozdrowienia !-Narx !
bjar_1 Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Witam pana! Nomenklaturę sprawdziłem ,nawet fajnie wygląda nie? Fajnie ,fajnie? :) Do tego kolesia pisałem ,narazie bez odzewu. Polewany ,to może Franek? Giełda jeszcze nie wiem jak ,bo ojciec nie dotarł. Spróbuj te fotki Franka załatwić i mi posłać ,bo jak widzisz z resztą ekipy ,oprócz Ciebie nie można się dogadać... Mapy są spoko ,tylko czarno-białe ,pozatym INTERESUJĄCE nas okolice mamy na tych przedwojennych od Jakuba ,przydało by się coś 1:25000 tego terenu. Dobrze że pan Janek dostał fotki :) Trzymaj rękę na pulsie co i jak! Michał z.t.j. bjar_1
bjar_1 Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Na giełdzie ogólnie może byc podobno - ojciec kupił polaczka wz.24 strychowy ,bez pochwy ale nawet niezły i niemiecki paradny wzorowany na KS98 ułamany. Ogólnie nic twojego nie poszło.bjar_1
Martino Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 Witam ponownie !Bjarzynka-mam już mapy 1:25000 Interesujących nas okolic !Opracowane są na podstawie map 1:10000 z początku lat 80-tych.Musimy je dokładnie przestudiować.Z tego co wiem to Franco wysyłał Ci już te fotki-sprawdziłeś wszystkie konta e-mailowe ? :)Jeżeli jednak nie doszły to jak tylko się z Nim zobaczę to na pewno poruszę tą kwestię :)Jego teraz nie mam w chacie-będzie jutro lub dopiero w poniedziałek.P.S Mam też mapy 1:25000 terenów gdzie dowódzca kazał wszystko zakopać...blaszki też" Spoko co nie ? Ale spoko ? :)))Pozdro&Narx !
bjar_1 Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Oj fajnie ,fajnie :) Franek może i wysyłał ,ale nie dosłał ,bo ich nie mam. W ten sposób przeciągnie się wstawienie ich na www. ... Tam ,gdzie dowódca kazał wszystko zakopać...blaszki też" także poszperamy panie Marcinie ,tylko tak wiesz jak ,rozumisz :)
Martino Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 Wysłałem dziś na wyrazne życzenie Pana Janka fotki z lasu na e-mailowe konto Pana Wieśka i porosiłem o potwierdzenie czy doszły (nawet SMS-a szrajbnąłem:) ale cUś się doczekać nie mogę-widocznie uskuteczniają we dwóch jakiś bój spotkaniowy...:))Odezwę się jutro.Pozdro&Narx !
Martino Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 Bjar !Co to za von Nogaj ? :)HiWi ! Czyś to aby nie Ty zmienił se nick ? :)
Martino Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 von Nogaj ?-hmmm...stawiam na Naszego Przyjaciela z daaalekiej północy...:)))
bjar_1 Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Dobra HIWI ,dziś wybywam do Piotrkowa. Jakbyś coś z łusek mi załatwił (w co wątpię...) to daj znać przez SS-mana ,to zjadę na weekend. Ogólnie bryndza ,wczoraj doszedł mi jeden Mosin z 1913 i tyle... Do usłyszenia tudzież zobaczenia! :)bjar_1
Martino Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 Bjar !Dla ułatwienia wstawienia na stronkę symbolu 20.Pz.Gren.Div wrzucam linki:http://www.odkrywca-online.pl/picsforum5/1_copy66.jpghttp://www.geocities.com/CapeCanaveral/Lab/1167/marks6.htmlPozdro !
franek164 Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 witambjar ściągnij sobie fotki ze skrzynki to wyślę ci kolejną partię. daj znać jak już to zrobiszpozdrowionka frejowcynarka hey
franek164 Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 witamZwierzu spójrz tutaj jest twoja tarcza z lwemhttp://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=1735&mm=3&xb=1&vd=1Bjar - smętny wziął dla cie łuski - smutno mi bez nich :(może jakieś ci sie przydadzanarka hey
Martino Napisano 15 Marzec 2005 Autor Napisano 15 Marzec 2005 Franek-Ty to lepiej napisz Zwierzowi SMS-a bo On przez ten VAT na internet to komputer omija łagodnym łukiem :))))Widzę,że dokładnie przewertowałeś stronkę pepiczków :)-dobra robota !P.S Kurczę-zapomniałem zabrać od Ciebie jednej rzeczy...-znajduje się na górnej półce w szafce za szybą.Przywiez mi ją jak będziesz jechał na wiochę :)))))))))Tak się jakoś składa,że niedługo mam urodziny :))))))P.S II Sprawdz wpis na naszej księdze gości-wpisał się jakiś szczery warszawiak !Pozdro&Narx !
Martino Napisano 15 Marzec 2005 Autor Napisano 15 Marzec 2005 Franco-a tak całkiem poważnie to...jeżeli możesz przywiez na wiochę 2 tomy Zawilskiego O.K Pozdro&Narx !
Martino Napisano 15 Marzec 2005 Autor Napisano 15 Marzec 2005 A tego posta to wysyłam tylko po to,żeby sobie zaokrąglić konto do 140-tu :))))Pozdrawiam całą ekipę !
bjar_1 Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 FRANEK - było mu dać wszystkie te łuski ,jakoś byśmy się dogadali - wiesz że jestem ześwirzony na ich punkcie :)MARCIN - dzięki ,że coś od dla mnie od Franka wyrwałeś ;)PANOWIE - ŚNIEG NAM TOPNIEJE (przynajmniej w Piotrkowie!). Wracam do domu w next wtorek lub środę ,wpadnę do Cię jak wrócę!hej!bjar_1
franek164 Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 heyZwierzu tu masz zastosowanie swojej blaszki z lwem :http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=1415&mm=3&xb=1&vd=1Ja bede na wsi ok środy - może jakiś wypad w teren?narka hey
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.