drag350 Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Napisano 22 Styczeń 2005 Witam.Jestem początkującym poszukiwaczem i chcę swoją przygodę rozpocząć z nowym modelem RUTUSA-MILITARY.który niebawem ma się pojawić w ofercie RUTUSA.Zaznaczam,że interesuje mnie każde znalezisko{militaria,monety,tzn. drób jak i trochę większe przedmioty}i niewiem czy nie wystarczył by mi RUTUS-ULTRA ale jakoś niemam przekonania do pracy dynamicznej{chodzi mi również o dyskryminację} czy nie będzie mi brakowało sygnału wiodącego.W związku z tym proszę o doradę.
Voucur Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 Sam jestem tego ciekaw bo zastanwiam się nad kupnem Rutusa ale chyba skoro nie ma Military jeszcze na rynku to ciężko będzie z poradą.Ja mam z kolei takie pytanie: ile czasu trzeba czekać na dostawę Rutusa przy wysyłce? Trochę mi się spieszy bo jestem bez sprzętu.
proscan Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 Witam,Czy tylko ja mam takie odczucie ...?Drag350 wysłał swój pierwszy post tylko po to żeby poinformować wszystkich, że firma Rutus wypuszcza właśnie nowy wykrywacz na rynek.Proponowałbym by informować wprost o nowych wykrywaczach, podając ich cechy użytkowe. Niech nawet robi to producent czy dealer, bez dziwnych sztuczek.Natomiast prosze nie wprowadzać dezorientacji i nie podszywać się pod początkujacych użytkowników, którzy wiedzą co to jest sygnał wiodący (i będzie im go brakowało podczas pracy), potrafią rozróżnić wykrywacz statyczny od dynamicznego (i mają nawet swój pogląd na pracę w trybie dyskrymiancji ruchowej). Domyślam się, że Panu Arkadiuszowi robi reklamę jakiś gorliwy dealer, ale to jest zła robota ...Pewnie, że mogę się mylić. Mam taką nadzieję.proscan
luger Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 Na tyle, na ile zdolałem poznać RUTUSA nie podejrzewałbym go o takie chwyty reklamowe. Mam o nim jak najlepsze zdanie. Potrafił mnie mile zaskoczyć choćby swoja elastycznością. Zresztą nowych modeli jeszcze nie ma w sprzedaży, więc pytanie po co? Na wykrywacz czekałem niecały tydzień. Do tej pory mialem dwa PI a tak się oczytałem że wiedziałem doskonale co to jest dyskryminacja i sygnał wiodący;) Można być poszukiwaczem-teoretykiem wyłącznie w oparciu o literaturę - to całkeim proste;)Prędzej wyglda to na prowokację np ze strony konkurencji.Pozdrawiam L.
drag350 Napisano 24 Styczeń 2005 Autor Napisano 24 Styczeń 2005 To znowu ja drag350.Oświadczam,że nie robię żadnej reklamy RUTUSOWI,ato,że wiem co to jest praca dynamiczna,statyczna i sygnał wiodący,oraz wiele innych rzeczy,wynika z,tego,że bardzo dużo czytam na tematy,które mnie interesują.I jest mi bardzo przykro,że zabierając 1-wszy raz głos na tym forum zostałem potraktowany przez niektórych kolegów tak jak przez proscana.Czytałem już inne tematy na tym forum i w bardzo dużo przypadkach kończą sie one zwykłymi pyskówkami.Pzepraszam proscana,ale jeżeli chce mnie sprowokować to podaję mu do wiadomości,że mnie interesuje sprzęt poszukiwawczy a nie kłótnie.Pozdrawiam {proscana również}
Monti Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 proscan:Ja to boję sie lodówkę otworzyć,żeby tam rutusa nie zobaczyć :)Już do tego działu nie zaglądam prawie wcale bo w kółko o jednym.Moze w jakąś paranoje juz wpadam? :)pozdrowionka dla wszystkich
SWaldek Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Szczera prawda, ja także obserwuję to od dawna, ale tylko proscan odważył się coś napisać i to widzę nie pierwszy raz. Od kiedy zabrakło tutaj All-a nie ma o czym dyskutować dobrze ,że jest jeszcze inne forum.Pozdrawiam
proscan Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Przykro mi bardzo, ale z powodu BŁEDU W SKRYPCIE na niniejszym forum, nie jestem w stanie ustosunkować się do wypowiedzi drag350. Kilka prób skończyło się niepowodzeniem. Test jak widać przeszedł, ale moja odpowiedź jest dłuższa niż kilka linijek. Proszę Bociana aby sprawdził logi i zrobił porządek z tym b..., bo jestem gotów pomyśleć że wycina się moje posty. :)proscan
Piorek Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Zaraz, co Was powstrzymuje zeby napisac to co myslicie? To po cholere jest forum? Chyba po to zeby dyskutowac, wymieniac poglady, doswiadczenia i wyrazac swoje opinie, prawda?
luger Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Monti, to się nazywa skuteczny marketing;)Dziwne że nie przeszkadzaja Ci inne formy bardziej agresywnego marketingu i nie spodziewasz sie w lodówce proszków do prania, podpasek albo telefonów komórkowych:) Moim, nadmieniam że subiektywnym, zdaniem uważam ze Rutus nie przekracza jakichś zdroworozsądkowych norm w dziedzinie reklamy. Znajduję te reklamy jeśli chcę je znaleźć i tyle. A skuteczna reklama jest jednym z 4 podstawowych elementów kampanii marketingowej. Nawet mi się podoba, że rodzima firma potrafi skutecznie się sprzedawać. Pozdrawiam L.
Monti Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Luger:Może mi się nie podobac jeszcze dużo rzeczy,ale o nie wszystkich muszę i chcę pisać.Jak napisał Piorek,po to jest forum,aby wyrazac swoje opinie i to właśnie czynię.pozdrawiamMonti
Monti Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Poza tym Luger:Nie pisałem nic o reklamie i marketingu:) To juz twoje wnioski.pozdrawiam
drag350 Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Napisano 25 Styczeń 2005 Panowie,ja prosiłem o poradę a dostałem nauczkę.W związku z tym nie proszę już onic więcej-dziękuje i pozdrawiam.
luger Napisano 26 Styczeń 2005 Napisano 26 Styczeń 2005 Masz Monti rację jeśli chodzi o opinie. Pasjami je lubię czytać;)
luger Napisano 26 Styczeń 2005 Napisano 26 Styczeń 2005 drag350 jak można prosić o opinię na temat czegoś, czego nikt jeszcze nie ma?
Bocian Napisano 26 Styczeń 2005 Napisano 26 Styczeń 2005 Do Proscan nie wycinam żadnych postów. Problem z dodawaniem postów był spowodowany drobnostką na którą zwrócił mi uwagę jeden z użytkowników. Już powinno działać jak należy. Jeżeli będą jeszcze jakieś problemy to proszę o kontakt.
proscan Napisano 26 Styczeń 2005 Napisano 26 Styczeń 2005 Do BocianaTo było oczywiście napisane z przymróżeniem oka, aczkolwiek było to deprymujące widząc że post został dodany" po czym nie pojawiał sie na forum...Dzięki za interwencję. Jeśli poniżej nie pokaże się mój post oznaczać to będzie, że proscan jest nadal wycinany".:)pozdrawiam,proscan
Bocian Napisano 26 Styczeń 2005 Napisano 26 Styczeń 2005 Podeślij mi ten tekst na bocian@odkrywca-online.com, zobaczę co powoduje błąd. Nikogo nie wycinam. Domyślam się co może byc błędem ale muszę mieć potwierdzenie zanim zacznę ryć kod forum.
wobler Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 HA HA HA podoba mmi się ten dział forum!!!!! Śmiesznie tu u was.
Bocian Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 @wobler - Temat dyskusji powinien być jednoznacznie związany z tematyką serwisu. Zabrania się: - aśmiecania" forum informacjami nie związanymi z jego przeznaczeniem. - Nie zapychamy Forum wypowiedziami typu Masz rację" - jeśli chcemy poprzeć czyjąś wypowiedź, staramy się ją rozwinąć, zaprezentować własne argumenty. Twój post pasuje do wszystkich punktów.
Bocian Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 Poniżej wklejam post proscanaproscan napisał:Oto mój zaginiony post. Podkreślam, że nie podejrzewam i nie podejrzewałem Pana Rutynę o żadnesztuczki tego rodzaju.*********************Witam,No cóż, tak jak napisałem - mam nadzieję, że się mylę. Przepraszam, jeślinie mam racji.Póki co, nie zauważyłem żadnej pyskówki. Jest spokojnie i w miarękulturalnie. Nikt nie dołuje, ani osoby, ani sprzętu. Rzuciłem tylko(nie)słuszne podejrzenie co do czystości intencji.Nie można bowiem rozpoczynać poważnej dyskusji o wykrywaczu którego niktjeszcze na oczy nie widział (poza może kilkoma osobami).Jeśli zastanawiasz się czy jest Ci potrzebny sygnał wiodący to wiedz, że wróżnym wykrywaczach może on różnie działać. Inaczej działa w Garrecie CX,inaczej w White'sie 6000, inaczej w HS-3, inaczej w Fisherze 1266 a jeszcze(zupełnie) inaczej w Sovereignie. Jak działa w Rutus Military? Kto to wie ?Więc jakiego typu thresholdu będzie Ci brakowało ?Podobnie ma się z trybami dynamicznymi, których można wyróżnić kilka.Sam widzisz że dyskusja nad szczegółami wykrywacza, którego nie ma na rynkuto zwykłe bicie piany i szum medialny".a tak poza tym, to witam na forum i pozdrawiam,proscan
Bocian Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 zamieszczam kolejny nadesłany mi do publikacji post i jednocześnie informuje że przejściowe kłopoty z dodawaniem postów już zostały usunięte i nie były celowe. I bardzo proszę o zamieszczanie kolejnych postów samodzielnie.panslon napisalHej.Wypowiedź Montiego i Swaldka to czysta demagogia i obluda. Monti to moderator nowego forum".Cale to forum" to jedna wielka tuba propagandowa All'a.Swaldek przyjaciel który projektowal Allowi plytki do bartka.Tak więc przyjaciele konkurencji znaleźli sobie pretekst żeby obrzucuć blotem Rutusa. Takie wypowiedzi" to są nic nie warte i stronnicze.All robi nowy wykrywacz i stąd to cale oburzenie.znając rutusa który nie nabija ludzi w butelkę to detektor o zasięgach 33cm. na cent bedzie najlepszy wśród polskich wykrywek - ot i cala zagadka . A tak swoją drogą dobrze że All poszedl sobie do swojego klubu adoracjii - bo co weszlem na forum to trup fiszera 555 wypadal z szafy. A o rutusie dużo się pisze bo znaczny procent ludzi w Polsce chodzi na tym dobrym sprzęcie.PS' do proscana - Pan jako osoba znana w środowisku i w pewnym sensie publiczna",mająca opinię bezstronnej powinna stosować rzymskie zasady rzucania oskarżeń gdy nie ma wątpliwości - bo dal Pan pretekst do akcji propagandowej konkurencji. Trochę wstyd.
drag350 Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Napisano 27 Styczeń 2005 Do Proscana.Przeprosiny przyjąłem,fakt,że trochę się wygłupiłem z tym pytaniem o RUTUSIE MILITARY,którego jeszcze nikt nie widział ,ale pomyślałem skoro jest on wstępnie opisany na stronie RUTUSA to koledzy z doświadczeniem będą mi coś mogli poradzić w tej sprawie,przecież są tam podane tryby pracy.Teraz już wiem ,że aby coś powiedzieć o wykrywaczu trzeba z nim pochodzić.Czekam z niecierpliwością ,aż się pokaże w ofercie RUTUSA.Może wtedy się coś dowiem na jego temat, bo napewno się znajdą chętni na jego nabycie a co za tym idzie pojawią się recenzje o nim.Pozdrawiam drag 350
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.