Skocz do zawartości

Jak zbudować pierwszy wykrywacz

Gość Stachu

Rekomendowane odpowiedzi

tanie mieso to psy jedzą.
biednych nie stać na tandetę. tylko się będziesz denerwować.
lepiej poczekaj i kup coś normalnego. do sezonu jeszcze troche

też nie jestem kawalerem. ale więksym problemem dla mnie jest wolny czas niż wykrywacz. ja długo pracowałem na pożyczanym od kolegi. aż trafił mi sie super wykop i kupiłem pożądny. szczęście w poszukiwaniach :))

Też nie jestem kawalerem. :-))
Ale uważam iż jeśli cię to nie interesuje to nie inwestuj za dużo !Chyba że masz bakcyla !
No to 1000.00 trzeba położyć, hm pytanie czy się opłaca ? na to ci nie odpowiem - zobacz !

Przede wszystkim musisz mieć sprawdzoną na 100% dokumentację z dokładnym opisem budowy i strojenia wykrywacza. Próbowałem raz wykonać wykrywacz VLF, którego dokumentację znalazłem w internecie - poświęciłem mnóstwo czasu i wykrywacz nie działał.
Ostatacznie kupiłem Smętka.
Dokumentacje możesz sobie kupić na stronach, które podam na końcu. Autorzy tych stron tylko co do niektórych dokumentacji zapewniają,
że są na 100% pewne i osobiście przez nich przetestowane, co świadczy o skali trudności. Jednak zbudować samemu wykrywacz to duża frajda. Jeśli nie jesteś elektronikiem i nie posiadasz oscyloskopu możesz kupić dokumentację i cewki oraz konstrukcję nośną wykonać samodzielnie, a budowę elektroniki i strojenie zlecić np. znajomemu elektronikowi.
www.republika.pl/demet/index.htm
www.republika.pl/h_selektor/pliki/
zawartosc.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie