Skocz do zawartości
  • 0

dwie blaszki-a dokładniej?/

the_tuna

Pytanie

Napisano

dwie blaszki trafione w tym tygodniu
1.20388 C kodowana..istnieje teoria iz jest to jakaś bau jednostka???
2.kriegs marine ...może co oznacza znaczek z tyłu??
może ktos wie coś więcej na temat tych blaszek...nie ukrywam iz licze tu w szczególności na pomoc Pana A.R.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nieśmiertelnik kodowany nalezał do żołnierza 530 Pułku grenadierów. Co do drugiego - po prostu nie wiem. Mogę tylko tyle powiedzieć że to drugi niesmiertelnik Kriegsmarine z Odalą który widzę.
Jeżeli jest do nabycia chętnie zainwestuję w niego jako ciekawostkę.
Spotkałem się z teorią że może być to blaszka z krążownika Prinz Eugen, co by w zasadzie mogło się zgadzać, bo w marcu 1945 pełnił służbę w Zatoce Gdańskiej. Z teorią tą polemizował jednak jeden z niemieckich ekspertów od pamiątek po Kriegsmarine. Tak więc zagadka pozostaje nie rozwiązana.
Aha, w kolekcji posiadam niesmiertelnik który nalezał do członka załogi Prinz Eugen-a" ale nie posiada on podobnego znaku.
pozrawiam i ewentualnie proszę o telefon
A.Rostocki
Napisano
tuna prosze o kontakt z nr gg 1322999 mamy wspólnych znajomych a z racjii tego mam dla Ciebei fajny namiar w Krynicy Morskiej jako że sam mieszkam na południu nie mam jak a Ty tam pewnei zadziałasz.Pzdr.speer

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie