bolas Napisano 22 Styczeń 2003 Napisano 22 Styczeń 2003 Na temat ofiary nie wypowiem sie bo szczerze mowiac jest mi zupelnie obojetne. Ciesze sie tylko ze nie bylo to kolo mnie. Kazdy odpowiada za siebie. Jedyne co mi sie rzuca w oczy: piszecie o robrajaniu panzerfaustow i jakis ogromnych kalibrow. A przeciez juz nawet zwyklym mauserkiem 7,92 przy eksplozji ladunku miotajacego mozna sobie urwac reke - prawda ? A wiercenie amunicji karabinowej i wyciaganie z niej porchu to plagai bardzo wiele osob tak robi.
vonadamski Napisano 22 Styczeń 2003 Napisano 22 Styczeń 2003 Witam!!!Bolasie nie sadze zebys mial racje z tym 7,92. Oko, palca jak najbardziej ale nie reke:DZ powazaniem vonadamski
Gość Napisano 22 Styczeń 2003 Napisano 22 Styczeń 2003 Luuuuudzie!!!!! Nie doczytałem wszystkich postów do końca.Znudziło mnie to. Zapalmy świeczkę na grobie zmarłego, a nie licytujmy czy był taki czy owaki. Każdy z nas w życiu popełnia wiele błędów. Dla kogoś głupkiem może być gość z wykrywaczem bo zawsze może trafić saperką na zapalnik bomby. Trochę szacunku dla innych. I na koniec: widzisz drzazgę w oku brata, a belki w swoim nie widzisz (czy jakoś tak).
Gość Napisano 23 Styczeń 2003 Napisano 23 Styczeń 2003 kazdy z was glupio zginie.jedni manipulujac przy radiu w samochodzie w czasie jazdy .ini bo mieli cos pilniejszego od wizyty do lekaza , lub akurat pogotowie zechce zarobic na pogrzebie etc. kolesiom co pisza o glupku" czy nagrodzie darwina - zycze podobnych komentarzy przy zgonie kogos z rodziny lub ich wlasnym. jedynym przestepstwem" zmarlego bylo rozbrajanie zlomu w bloku-narazanie innych.lecz kazdy z was robi podobne rzeczy-kazdemu sie zdazylo znaczne przekroczenie dozwolonej predkosci samochodem -itak naprawde powyzej 100-120kmh nie da sie wszystkiego na drodze przewidziec- w takich momentach naraacie tez np dzieci idace do szkoly. kto bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem. ps.i jeszcze jedno co to za bzdura o bombie lotniczej-nawet najmniejsza uszkodzilaby konstrukcje budynku. jesli zmarly zginal od odlamkow szlifierki- to co najwyzej cos rozmiarow grantu-lub jakis malokalibrowy pocisk
Samolubna swinia Napisano 23 Styczeń 2003 Napisano 23 Styczeń 2003 Witam, nie będę rozwodził się czy rozbrajanie pocisków w domu, na polu, czyw lesie jest zajęciem mądrym czy głupim. Niech każdy sam oceni i wyciągniewnioski dla siebie. Pragnę poinformować że Na początku media podały: powybuchu z człowieka niewiele zostało, i konstrukcja bloku jest naruszona,następnie tv podała wiadomość o wybuchu pocisku w wyniku którego zginąłczłowiek, ale nie doszło do żadnych więcej szkód, następnie pojawiła sięwiadomość pochodząca od rodziny ofiary informująca o wypadku zeszlifierką. Dziwię się tylko waszym wypowiedziom, że nie znając człowieka,oceniacie go na podstawie jednego tylko czynu! Macie pretensje gdy mediapo ujawnieniu" przez policję kolejnego kolekcjonera piszą o złapaniuterrorysty i bandyty a sami robicie dokładnie to samo! Używacie tylkoinnych słów! Kolekcja tego pana była wielokrotnie prezentowana nawystawach muzealnych oraz jako ilustracje w czasopismach militarnychzarówno w kraju jak i za granicą. Człowiek ten dzialal w kilkustowarzyszeniach kolekcjonerskich, zajmował się także fortyfikacjami (byłjednym z najlepszych specjalistów w kraju z tej dziedziny)Pytam się więc skąd na giełdach tyle zdezaktywowanych" pocisków, min igranatów, i w jakim celu one się tam znalazły!? Osoby kupujące takieprzedmioty są również (a może zwlaszcza) odpowiedzialne za tego typuwypadki (ja niestety też). Ja jestem samolubną świnią myślącą tylko osobie a Wy...? Pomyślcie! Pamiętajcie że o zmarłych źle się nie mówi, bezwzględu na to jacy byli za życia. Przyznam, że niezbyt cenię miesięcznikOdkrywca" ale chwała przedstawicielowi redakcji za wyrażone trafnestanowisko. Pokażcie klasę i zakończcie tę bezsensowną dyskusję.Pamiętajcie, że żyją jeszcze osoby, którym może ona sprawić przykrość.Na koniec pytanie do Pana Landminera: Co takiego zrobił ci za życia tenczłowiek,że tak straszliwie mścisz się na nim po śmierci!? On już nie możesie obronić, dlatego twoje słowa to szczyt chamstwa i wyrachowania.Wystawiasz nimi opinie wyłącznie sobie!PS. Do zarejestrowania się i wyrażenia opinii na tym forum skłonił mnieostatni post Pana Landminera. Jest to mój pierwszy i ostatni post na tymforum. POzdrawiam i żegnam...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.