Skocz do zawartości
  • 0

Odznaczenia z jednego dołka...

woojec

Pytanie

Napisano

Witam.
W ostatnia niedzielę na starej poniemieckiej strzelnicy jednym dołku trafiłem garść ciekawych fantów. Całośc widoczna na zdjęciu, choć jeszcze nie wszystkie oczyszczone. Są wśród nich dwa odznaczenia, z którymi się nie spotkałem, więc proszę o pomoc w identyfikacji.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
W ostatnia niedzielę na starej poniemieckiej strzelnicy jednym dołku trafiłem garść ciekawych fantów. Całośc widoczna na zdjęciu, choć jeszcze nie wszystkie oczyszczone. Są wśród nich dwa odznaczenia, z którymi się nie spotkałem, więc proszę o pomoc w identyfikacji.

Napisano

Foto nr 2 - rewers, na owalnym odznaczeniu pozostało kilka centymetrów bawełnianej nici, może było noszone na szyi. Proszę o pomoc w identyfikacji tych dwóch odznaczeń.
Foto jakieś słabe, stan odznaczeń dużo lepszy niz na zdjęciu, ale myślę, że znawcy tematu sobie poradzą.
Pozdrawiam
- woojec -

Napisano
witam
odznaczenie po lewej to odznaczenie z okresu I wojny a konkretnie odznaczenie kombatantów wojenych,jeśli chciałbyś sprzedać coś z tego znaleziska lub całość napisz na mmsim@interia.pl
Pozdrófka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie