blady Napisano 17 Styczeń 2005 Autor Napisano 17 Styczeń 2005 Witam serdecznie.mam pytanie?czy ma ktos stare mapy dotyczacde walk o kolobrzeg lub okolic?
blady Napisano 18 Styczeń 2005 Autor Napisano 18 Styczeń 2005 dzieki za strone ale n iestety nie jestem z tych co znaja chodz troche jezyk niemiecki.a moze cos po polsku?
blady Napisano 18 Styczeń 2005 Autor Napisano 18 Styczeń 2005 sorki obert ocenilem strone tylko po nazwie. to jest wlasnie to o co mi chodzilo.pozdr...
Lobo26 Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Witamjak stare" mapy potrzebujesz ? i dotyczące których walk ?
blady Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Napisano 19 Styczeń 2005 siemka Lobo najbardziej zalezy mi na ostatnich dniach wojny.oczywiscie drugiej.a mapy?-wszystkie od 1900 roku.
blady Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Napisano 19 Styczeń 2005 koledzy" mam maly problem.znalazlem stare mapy sztabowe ale niestety jak to bywa w takich przypadkach bez legendy a z map cywilnych nie pasuje.jezeli mozecie to POMOZCIE.bede bardzo wdzieczny.czekam.pozdr...blady
Lobo26 Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 Hi !ok juz mówię gdzie cos znajdziesz :na stronce Festung .... jest 5 niemieckich map z ksiązki Voelkera , jak również z ksiązki A.Srogi.na oficjalnej stronie miasta (wpisz w google Kołobrszeg i Ci ją wyświetli) poszukaj studium miasta - tam jest ok 10 map i planów przedwojennych.jesli jestes z Kołobrzegu to bujnij się na Ogrody do biblioteki garnizonowej i sprawdz wszystkie pułkowe i dywizyjne monografie - mają na 100% m.in. 16pp, 18pp, 6DP... - tam są mapy i skseruj sobie.Pozdrawiam Lobo26
Lobo26 Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 poprawka - Kołobrzeg (w google)ale nie bedzie tego duzo - planow po 1900 r - z tego co sie orientuje to 5 lub 6 (1899 - 1945)
obert8 Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 jesli chodzi ci o kopanie to ciezka sprawa najwieksze walki byly w okolicach gazowni i na terenie obecnej jednoski wojskowej polazilem z wykrywka w ubiegle wakacje i marniutko moze po bagnach w strone ustronia ale teren ciezki linia obrony byla tez jak sie laczy linia kolejowa z trasa na koszalin ale trasa b uczeszczana i widoczna z drogi Pozatym teren wilgotni i grunt zasolony jak juz cos znajdziesz to stan agonalny ale probuj moze bedziesz mial wiecej szczescia powodzenia obert8
blady Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Napisano 21 Styczeń 2005 dzieki za wszystko.na to wyglada ze biblioteka na ogrodach w najblizszym czsie jest moja.a ja w ostatni weekend probowalem szczescia w okolicach foru napoleonskiego.malo mnie krew nie zalala niestety dzieki nie skonczonej ilosci odlamkow zamienilem sie koparke.ale slyszalem ze to dosc dobre miejsce-mysle ze warto poczekac do lata moze ziemia cos po zimie wycisnie?zobaczymy.pozdrawiam blady.
Lobo26 Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Blady jestes z Kołobrzegu ? wdepnij zatem na forum spotkania... moze jakos sie mozna ustawic na spotkanko w wiekszej grupie ?
blady Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Napisano 22 Styczeń 2005 Siemka kochani.nie wiem jak wy ale ja dzisiaj roszam w teren.trzeba sie odstresowac po piecio-dniowym tygodniu pracy.Zyczcie szczescia.pozdrawiam rade.
blady Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Napisano 22 Styczeń 2005 Siemka kochani.nie wiem jak wy ale ja dzisiaj roszam w teren.trzeba sie odstresowac po piecio-dniowym tygodniu pracy.Zyczcie szczescia.pozdrawiam radek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.