Skocz do zawartości

walki o Kolobrzeg

blady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
koledzy" mam maly problem.znalazlem stare mapy sztabowe ale niestety jak to bywa w takich przypadkach bez legendy a z map cywilnych nie pasuje.jezeli mozecie to POMOZCIE.bede bardzo wdzieczny.czekam.pozdr...blady
Napisano
Hi !

ok juz mówię gdzie cos znajdziesz :
na stronce Festung .... jest 5 niemieckich map z ksiązki Voelkera , jak również z ksiązki A.Srogi.
na oficjalnej stronie miasta (wpisz w google Kołobrszeg i Ci ją wyświetli) poszukaj studium miasta - tam jest ok 10 map i planów przedwojennych.

jesli jestes z Kołobrzegu to bujnij się na Ogrody do biblioteki garnizonowej i sprawdz wszystkie pułkowe i dywizyjne monografie - mają na 100% m.in. 16pp, 18pp, 6DP... - tam są mapy i skseruj sobie.

Pozdrawiam
Lobo26
Napisano
jesli chodzi ci o kopanie to ciezka sprawa najwieksze walki byly w okolicach gazowni i na terenie obecnej jednoski wojskowej polazilem z wykrywka w ubiegle wakacje i marniutko moze po bagnach w strone ustronia ale teren ciezki linia obrony byla tez jak sie laczy linia kolejowa z trasa na koszalin ale trasa b uczeszczana i widoczna z drogi Pozatym teren wilgotni i grunt zasolony jak juz cos znajdziesz to stan agonalny ale probuj moze bedziesz mial wiecej szczescia powodzenia obert8
Napisano
dzieki za wszystko.na to wyglada ze biblioteka na ogrodach w najblizszym czsie jest moja.a ja w ostatni weekend probowalem szczescia w okolicach foru napoleonskiego.malo mnie krew nie zalala niestety dzieki nie skonczonej ilosci odlamkow zamienilem sie koparke.ale slyszalem ze to dosc dobre miejsce-mysle ze warto poczekac do lata moze ziemia cos po zimie wycisnie?zobaczymy.pozdrawiam blady.
Napisano
Siemka kochani.nie wiem jak wy ale ja dzisiaj roszam w teren.trzeba sie odstresowac po piecio-dniowym tygodniu pracy.Zyczcie szczescia.pozdrawiam rade.
Napisano
Siemka kochani.nie wiem jak wy ale ja dzisiaj roszam w teren.trzeba sie odstresowac po piecio-dniowym tygodniu pracy.Zyczcie szczescia.pozdrawiam radek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie